Joan Barreda ha estat clarament superior a la resta de rivals en la tercera etapa del Ral·li Dakar en la categoria de motos. El de Honda es situa líder de la cursa per davant de Sunderland. Toby Price ha perdut 20 minuts avui.

El dia començava amb la confirmació de penalització de Matthias Walkner (Red Bull KTM Factory Team) en cinc minuts, per excés de velocitat en l’enllaç de la especial. A més a més molts pilots ja no prenien la sortida d’avui i abandonaven; era el cas de Maciej Berdysz, Markus Berthold, Willy Jobard, Jen Richie, Zhao Hongyl, Domenico Cipollone i Lukas Kvapil.

La etapa d’avui es dividia amb dues parts. Primer, uns 240 quilometres d’especial, seguits de una neutralització de 148 km, i amb 124 km de especial per acabar. Una etapa dura sobretot per la oscil·lació tèrmica i la pluja en el tram final que s’ha disputat a 4000 metres d’altura sobre el nivell del mar.

Una etapa que ha aprofitat Joan Barreda per atacar i dominar l’etapa d’avui per prendre el liderat de la cursa tot i la pluja en el tram final. El pilot de Monster Energy Honda Team ha aconseguit 14 minuts d’avantatge sobre Sam Sunderland (Red Bull KTM Factory Team) –segon, i més d’un quart d’hora sobre les impressionants Husqvarna de Renet i Quintanilla.

Els que han perdut molt temps avui han estat Toby Price i Xavier de Soultrait, el australià per falta de ritme i el francès per culpa d’haver-se desviat del camí ha perdut 34 minuts. També amb problemes per Iván Cervantes que ha hagut de parar la seva moto per culpa d’un problema mecànic. I pilots que es lesionaven com era el cas del italià Jacopo Cerruti .

En la general, Barreda lidera amb 11 minuts i 20 segons sobre Sunderland, a 15 minuts el segueix Paulo Gonçalves (Monster Energy Honda Team) i Pablo Quintanilla (Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing) a 16 minuts. Toby Price baixa fins la cinquena posició a 17 minuts del de Honda.