El líder de la general Josef Newgarden ha tornat a ser el més ràpid en els segons lliures del GP de Sonoma, seguit dels seus companys Pagenaud i Castroneves.

La sessió va arrencar amb Charlie Kimball i JR Hildebrand establint uns modestos 1:19, que aviat caurien a 1:18, però seguirien lluny dels registres competitius. Els primers minuts van ser molt tranquils, i tan sols els dos esmentats abans, els dos Foyt i Zachary Clamen De Melo van sortir a pista durant el primer quart d’hora.

A 30 minuts del final, més pilots van començar a sortir i Takuma Sato es va posar al capdavant amb un 1:17, però va ser ràpidament superat per Max Chilton. Al cap de pocs minuts, els Andretti van prendre el liderat i van posar tres dels seus cotxes al capdavant, amb Alex Rossi en primera posició.

Això, però, va durar poc, ja que, a falta de 22 minuts, van sortir els Penske i Simon Pagenaud va marcar el primer 01:16. Després d’això, la sessió es va aturar durant uns minuts a causa que dos aficionades van sortejar la tanca i es van situar en una escapatòria. En tornar a onejar la bandera verda, Pagenaud i Josef Newgarden s’anaven alternant la primera posició, amb Scott Dixon tercer.

Finalment va ser de nou el líder del campionat Newgarden qui es va emportar el millor temps, seguit de Pagenaud, Hélio Castroneves i Will Power. Dixon ha estat sisè amb Rossi vuitè. La classificació del GP de Sonoma es disputarà demà a les 3:30 PM hora local, amb la cursa programada per al diumenge a la mateixa hora.