La IndyCar ja és a Sonoma, i la primera sessió de l’última ronda de la temporada ha deixat el líder a la general, Josef Newgarden, al capdavant, seguit dels seus companys i rivals Power i Pagenaud.

La sessió va arrencar sota unes condicions ideals i Max Chilton i Conor Daly van ser els primers pilots en provar la pista, seguits per un Zachary Clamen De Melo que donava les seves primeres voltes en una sessió oficial de la IndyCar. Els primers registres van girar al voltant del 1:18.

No va ser fins passat el primer quart d’hora que la pista va començar a estar concorreguda. Takuma Sato es va posar al capdavant amb un 1:17. Però els temps seguirien caient i Alex Rossi va ser el primer a baixar al 1:16.

Cap al final de l’entrenament, els Penske van fer acte de presència, i van passar a ocupar les tres primeres posicions. Res va canviar fins al final i Josef Newgarden es va endur el millor temps de la sessió amb un 1:16.3950, seguit de Will Power a 3 centèsimes i Simon Pagenaud a una dècima. Quant a la resta d’aspirants al títol, Rossi ha estat quart, amb Scott Dixon sisè i Hélio Castroneves vuitè.

La propera sessió lliure es disputarà avui a les 2:15 PM hora local, amb la classificació prevista per arrencar demà a les 3:30 PM i la cursa porgramada per diumenge a les 3:40 PM.