Després d’una temporada completa a l’equip principal de Ford, el M-Sport, l’estonià tornarà als seus orígens per liderar el nou projecte de DMACK World Rally Team a la temporada 2016 del Mundial de Ral·lis. Encara per confirmar, és possible que Jari Ketomaa l’acompanyi en aquesta nova etapa.


Ott Tänak ja va córrer en els seus dies amb DMACK, qui el va fer debutar el 2011 durant el Ral·li de Gal·les, en què va acabar en una més que sorprenent sisena posició. Anys després, concretament el 2014, l’estonià va conduir per a la marca de pneumàtics al WRC2, sense poder obtenir el títol. En 2016 començarà un nou projecte, en el qual conduirà el Ford Fiesta RS WRC a les catorze proves del calendari.

Tänak i el seu copilot Räigo Molder, van conduir el Festa oficial de M-Sport tot l’any com a companys de Elfyn Evans, qui negocia en aquests moments la seva continuïtat a l’equip. El pilot d’Estònia va protagonitzar un any ple d’alts i baixos, amb bones actuacions contrastades amb molts accidents a la majoria de les proves. La seva falta de resultats es va reflectir en la general, quedant en última posició de tots els pilots de marca oficial. Malgrat això, va aconseguir un excel·lent podi a Polònia.

Té molt talent encara per polir, pel que ha preferit assegurar-se la participació al Mundial de 2016 amb DMACK, després del possible pla de M-Sport de no participar en el calendari sencer per tal d’imitar una mica la maniobra de Citroën i centrar-se en 2017. Justament de Citroën surt el possible substitut de Tänak al M-Sport, Mads Ostberg, que ha abandonat la marca francesa per intentar córrer el campionat de 2016, i tot sembla indicar que serà el seu retorn als Ford Fiesta. Kris Meeke, per la seva banda, segueix negociant per quedar-se a Citroën.

Destacar també, que segons apunten la majoria de rumors, tot sembla indicar que Jari Ketomaa podria acompanyar als estonians al WRC durant aquesta temporada a l’equip DMACK, que ja l’ha representat en nombroses campanyes. Tot i això, per ara només sabem que Tänak serà el que començarà a fer entrenaments amb el Fiesta de l’equip per preparar la primera prova a Motecarlo. L’ex pilot de M-Sport s’ha pronunciat al respecte un comunicat de l’equip:

“Estic molt emocionat d’unir-me de nou a DMACK i estic molt motivat per portar tot el treball dur que fa a la part superior. Tenim molts bons records de 2014, l’equip és molt treballador i sé que les coses han anat avançant encara més des de llavors. Vam tenir una temporada complicada, però la velocitat estava aquí i ara tenim molta més experiència al WRC, de manera que tot anirà a millor en el futur”.

“Aquest és un programa perfecte per a mi, l’oportunitat d’ajudar a progressar a DMACK i una oportunitat per a mi per demostrar el meu ritme i el de DMACK. No puc esperar a començar la temporada a Mònaco”.

Al mateix comunicat, el director gerent de DMACK, Dick Cormack, va prometre intensificar el seu compromís a la categoria amb l’objectiu fixat de subministrar pneumàtics a equips oficials:

“Hem estat treballant en aquest programa durant sis mesos com a part del nostre pla de desenvolupament de tres anys. Crec, sincerament, que la combinació de M-Sport i Ott és la millor plataforma per ajudar-nos a desenvolupar els nostres productes al WRC i intentar liderar els cronos quan sorgeixi l’oportunitat”.

“DMACK té una estratègia clara per lluitar pel títol del WRC en el futur i l’única manera de aconseguir-ho és centrar-se en el desenvolupament dels pneumàtics amb un programa complet en el WRC i amb els socis adequats per demostrar el nostre rendiment”.