Charlie Withing ho ha tornat a fer i sembla que no serà l’última vegada que se suspengui o ajorni una sessió tot i que cada vegada són més els que no comparteixen la seva decisió.

El retard de més de 2 hores per a la represa de la sessió classificatòria no fa més que crear indignació entre tota la gent involucrada en aquest esport des aficionats a pilots passant per enginyers. I és que s’ha tornat a demostrar que va ser innecessari aquesta aturada més enllà que per retirar el cotxe de Romain Grosjean, qui va tenir un accident que va activar les alarmes del Director de Cursa.

El Dr Marko no va tenir filtre a l’hora de parlar amb la premsa:
“Que Grosjean abandoni no és motiu per aturar la classificatòria. Ell es surt molt sovint. Anem al que americà: no córrer amb pluja ”
“Ara hi ha més pluja i hem perdut l’oportunitat de sortir a les 14:45 i crec que podíem fet la Q1 com a mínim. Hi ha 20 pilots que han sortit a rodar i només Grosjean es va sortir, cosa que acostuma passar.”

Aquestes situacions perjudiquen la F1, donen una imatge molt dolenta als aficionats que es desplacen fins als circuits, ells no volen veure un Safety Car donar voltes. Un altre gran perjudicat és Pirelli ja que cada vegada que es determina una aturada es posa en dubte l’eficàcia dels seus pneumàtics d’extrema pluja.

No es poden permetre més aquest tipus de situacions on els cotxes no estan en pista, haurien de replantejar que de vegades pecar de tenir massa cura és dolent. Si realment són els millors pilots del món has de deixar-los competir, ells seran capaços de trobar el límit sense posar la seva vida en perill.
Mirant enrere pensem en totes aquestes actuacions magistrals que ens estem perdent ara, com Vettel a Itàlia 2008, Senna a Mònaco 1984 o el caòtic Gran Premi d’Hongria 2006.

En resum, Charlie deixa de matar-nos d’avorriment i dóna bandera verda a la pluja, que si no ens perdríem l’emoció que ha tingut l’última classificació on lluitaven per la Pole grans talents que haguessin estat tapats en condicions de sec com Esteban Ocon o Max Verstappen entre d’altres.