El pilot britànic s’emporta la pole sota la pluja de Monza i ja són 69 en la seva carrera esportiva. Els dos Red Bull completen el podi encara que tots dos pateixen sancions.


Q1

Començava la Q1 i els pilots sortien ràpidament per marcar un temps amb pneumàtics d’extrema pluja a excepció d’Alonso que es quedava a boxes. Hamilton era el primer a marcar un temps amb un 1.40.128 i eren diversos els pilots que es saltaven el primer revolt a causa de l’excés d’aigua en pista. Instants després de marcar els primers registres, Romain Grosjean provocava bandera vermella a causa d’un xoc contra el mur per un aquaplaning en plena recta principal.

Després de tant esperar, a les 16:40 es reprenia la Q1 amb 13 minuts per finalitzar. De nou els pilots sortien ràpid a la pista per por que plogués de nou. Alonso era el primer a posar els pneumàtics intermedis. Finalment els eliminats van ser: MAG, PAL, ERI, WEH i GRO.

Q2

Començava la Q2 i pilots com Vandoorne i Massa patien una petita sortida de pista al revolt de la parabòlica. Els pilots realitzaven voltes per anar registrant temps on alguns calçaven els extrema pluja i altres els pneumàtics intermedis. Hamilton i Vettel s’alternaven la primera plaça volta tras volta, la pista millorava cada segon.

A falta de 5 minuts per al final Alonso sortia a pista per marcar un temps mentre que els pilots que portaven els extrema pluja canviaven a intermedis. Finalment els eliminats van ser: PER, HUL, ALO, KVY i SAI.

Q3

Començava la Q3 i començava a ploure de nou. Els dos Mercedes i Vettel que havien muntat els pneumàtics intermedis es veien obligats a canviar als de pluja extrema. Ocon era el primer a marcar un registre però de seguida era superat per Verstappen i Ricciardo. Els minuts passaven i els pilots anaven millorant volta tras volta alternant-se les posicions. Mentrestant els Ferraris patien molt amb la pista eren 8è i 10è.

Finalment Hamilton va aconseguir fer-se amb la pole amb un 1:35.554 seguit dels dos Red Bull. En 4ª posició es troba un magnífic Stroll seguit d’Ocon, Bottas, Räkkönen, Vettel, Massa i Vandoorne tancant el top 10.

Cal no oblidar que tots dos Red Bull estan sancionats amb el que els rookies Stroll i Ocon partiran segon i tercer respectivament.