El canvi de reglament ha propiciat que la majoria dels equips optessin per fer els canvis la passada temporada. D’aquesta manera hi ha hagut pocs moviments, bàsicament 2, amb els seus corresponents moviments colaterals per omplir els forats buits. Repassem què significa pels equips, pels pilots i pel campionat.

Giovinazzi per Guanyu Zhou

Comencem pel més simple, que no ha tingut derivades. Per Antonio Giovinazzi, un fre abrupte i segurament immerescut a la seva carrera a la F1, on havia rendit al nivell d’un equip en retrocés. Per Guanyu Zhou s’obren les portes del Gran Circ, serà el primer xinès en competir en una cursa de F1. Nascut a Shanghai, tindrà un suport enorme, però també la càrrega de fer que l’automobilisme finalment arreli a la Xina.

El propi Zhou va haver de maxar a Gran Bretanya el 2010 per trobar un entorn més competitiu on poder captar més atenció en la seva etapa al Karting, arribant a compartir equip amb el que serà rival seu, Lando Norris, al Karting World Championship de 2014, celebrat a Essay. El moviment va demostrar-se encertat i la Ferrari Drivers Academy el va fitxar el 2015 per iniciar la seva carrera en monoplaces. A Maranello hi va estar fins a 2019, quan després de 3 temporades amb poca sort a la F3 va decidir fer el salt a la F2 de la mà de la Renault Sport Academy i l’equip UNI Virtuosi Racing. No li va costar adaptar-se a la categoria i va demostrar la seva millor arma, la solidesa.

La seva primera experiència amb un F1 va ser amb Alpine, als testos d’Abu Dhabi de 2020, al costat de Fernando Alonso i posteriorment va participar als entrenaments lliures del Gran Premi d’Àustria de la temporada passada, dins del seu rol com a pilot de proves. Però la seva primera temporada a l’elit de l’automobilisme serà amb Alfa Romeo, que mirarà de treure profit d’un nou exponent d’aquesta generació que està prenent el control de la F1.

Russell per Bottas

El gran moviment de l’any, en el que es centren totes les mirades. George Russell per fi tindrà un monoplaça competitiu, molt competitiu. Mercedes ha fet aquest any un moviment que va començar a sonar fa 2 temporades, però que després del curt ascens d’una cursa a Bahrain 2020, semblava inevitable, els de Brackley van allargar l’estada de Bottas un any, però finalment es produeix el canvi de seient.

Bottas aprofita la retirada de Kimi Raikkonen per iniciar un nou projecte en el que intentarà recuperar una confiança que ha quedat tocada per la enorme exigència de la lluita pels títols. A Alfa Romeo tindrà el paper de líder, esperant que el canvi de reglament suposi un pas endavant i no enrere.

Per Russell arriba la gran oportunitat, després d’uns últims 2 anys de resultats sorprenents amb Williams, tindrà un volant per competir per tot, i al costat un rival duríssim que l’obligarà a treure el millor d’ell mateix. Junts tindran la feina de recuperar el tro del campionat de pilots i de mantenir la corona del títol de constructors. A Mercedes hi va per aportar aquest punt extra de competitivitat al que Bottas només va poder arribar la temporada 2019. Si Russell s’adapta ràpidament al nou entorn competitiu, la pròxima temporada, plena d’incògnites, guanya un nou candidat a tot, un pilot rapidíssim especialment a una volta, que tindrà cotxe per defensar diumenge la posició que guanyi dissabte.

Albon per Russell

El substitut de Russell a Williams serà Alexander Albon, que torna després d’un any sense seient, però amb bones credencials. La F1 és una competició ja abans de trepitjar la pista, hi ha 20 volants i si perds el teu quan la resta tenen propietari, estàs fora. Albon, però, va demostrar talent per seguir competint, i quan s’ha obert un forat, ha tornat ràpidament a la categoria reina de l’automobilisme.

Williams espera seguir la línia ascendent de l’ultim any, i enganxar-se a la zona mitja per poder plantejar-se arribar als punts amb certa regularitat. Albon també esperarà aquest progrés per poder tornar de la millor manera al Gran Circ, intentant emular els seus bons resultats amb Alpha Tauri que li van valer l’ascens a Red Bull abans de veure la seva progressió tallada el 2020.

La Fórmula 1 d’aquesta manera tindrà 3 representants asiàtics (amb Yuki Tsunoda i Guanyu Zhou) que si tenen èxit obriran una mica més les portes de l’automobilisme al continent més poblat i el que més creix econòmicament, un gran negoci per la competició, per via de patrocinis, contractes de drets televisius i ventes de merchandising.