Miguel Oliveira ha aconseguit el seu primer triomf a Moto2 al GP d’Austràlia en la qual també ha estat la primera victòria de KTM en la categoria. Una victòria que, a més, és un doblet amb la segona posició de Binder. Morbidelli ha estat tercer i s’acosta al títol.

La carrera va començar i Miguel Oliveira va ascendir a la primera plaça. Brad Binder es va posar segon des de la segona línia amb Franco Morbidelli tercer. L’home de la Pole, Mattia Pasini, va caure fins a la vuitena plaça després d’una arrencada nefasta i Marcel Schrötter va caure de la segona posició a la quarta. Abans d’acabar el primer gir, Morbidelli va superar Binder per la segona plaça.

A la segona volta, Schrötter va tenir una forta caiguda, sense conseqüències per al pilot, però Pasini no va poder evitar xocar amb la seva moto i va caure també. Àlex Márquez era ara quart amb Thomas Luthi cinquè. L’espanyol va estar a punt de caure i va perdre places fins a la 13a posició.

Binder va recuperar la segona posició. Per darrere, Jorge Navarro va caure. Edgar Pons va ser sancionat amb un Ride-Through per saltar-se la sortida. Andrea Locatelli també va caure. Per davant, els tres del capdavant ja tenien més de dos segons sobre un Luthi que no semblava tenir ritme suficient per arribar.

En la volta 7, Fabio Quartararo va caure i va començar a caure una lleugera pluja. Per darrere de Luthi s’estaven agrupant diversos pilots, amb Xavi Vierge, Jesko Raffin i Takaaki Nakagami lluitant per la cinquena posició. El japonès va superar el suís i l’espanyol i s’acostava a Luthi.

Morbidelli va tornar a avançar Binder en la volta 11 aprofitant que el sud-africà es va obrir massa al revolt 2. En la mateixa volta, Nakagami va passar a Luthi per la quarta. Binder va recuperar la segona plaça en el següent gir. En la 13, Vierge va superar Luthi per la cinquena.

Per davant, Oliveira va aprofitar la baralla entre Binder i Morbidelli per escapar-se. Luthi seguia perdent places, i va perdre la sisena en benefici de Raffin. En la 16 es van tocar Binder i Morbidelli, l’italià va haver d’obrir molt la traçada i Nakagami estava cada vegada més a prop.

Van arribar les últimes 8 voltes i Binder, Morbidelli, Nakagami, Vierge i Raffin estaven completament agrupats, lluitant per la segona posició. Morbidelli i Nakagami van superar Binder al mateix revolt. Per darrere, Márquez va superar Luthi per posar-se setè.

Nakagami es va posar segon en la 20 i Binder va recuperar la tercera posició. Luthi li va tornar l’avançament a Márquez en un grup de 6 pilots que es jugaven la setena posició. En la volta 22 va tornar a ploure i el líder va demanar la suspensió de la prova.

No obstant això, la pluja no era gens intensa i la carrera va seguir. Morbidelli va tornar a avançar Binder. El sud-africà no es rendia i va tornar a superar a l’italià. A la penúltima volta, Nakagami va caure, de manera que la baralla entre Binder i Morbidelli era ara per la seguna plaça. Raffin va superar Vierge en l’última volta.

Així va acabar la carrera, Oliveira guanya i s’estrena a Moto2, aconseguint també la primera victòria per KTM en la categoria. Segon ha estat un Binder que per primera vegada es puja al podi en la categoria intermèdia i aconsegueix un magnífic doblet per al fabricant austríac. Morbidelli ha estat tercer i s’acosta al títol. Amb el seu quart lloc, Raffin aconsegueix el millor resultat de la seva trajectòria en el mundial. Completen el Top 10 Vierge, Márquez, Simone Corsi, Dominique Aegerter, Sandro Cortese i Luthi.

Amb aquests resultat, Morbidelli amplia el seu marge en el liderat del mundial, que ja és de 29 punts. Amb la seva victòria, Oliveira li torna a prendre la tercera plaça de la general a Márquez, tot i que només els separa un punt. La propera cursa, la penúltima del mundial, que podria deixar el títol matemàticament decidit, es disputarà la setmana que ve a Sepang.