Joan Mir s’ha proclamat campió del món de Moto 3 al guanyar el GP d’Austràlia en una espectacular cursa que ha tingut un final prematur a causa de la pluja. Loi ha estat segon i Martín tercer.

La cursa va arrencar i Jorge Martín va conservar la primera posició tot i els atacs de Gabriel Rodrigo. Darrere d’ells es trobaven Juanfran Guevara, Joan Mir i un Romano Fenati que va arrencar molt agressivament. John McPhee i Darryn Binder van caure en el primer gir. El primer grup format era de set pilots, amb Guevara, Rodrigo, Fenati, Martín, Mir, Fabio Di Gianantonnio i Aaron Canet, malgrat que més pilots es van enganxar en poc temps.

En el segon gir va caure Niccolò Antonelli. Tatsuki Suzuki, Marcos Ramírez, Marco Bezzecchi, Manuel Pagliani i Enea Bastianini es van unir definitivament a un grup que cada vegada estava més poblat i era gairebé de 20 pilots. Di Gianantonnio i Canet van caure, en incidents diferents, en la volta 5.

El grup era ara de 18 pilots, amb els de l’RBA, Mir, Fenati i Bezzecchi com els més destacats. El líder del mundial es va posar al capdavant i ell i Guevara van obrir un petit forat respecte a la resta. Jules Danilo va ser el següent a caure. Per darrere el grup s’havia trencat definitivament, amb 11 pilots en ell i, en la volta 8, els comissaris van indicar que havia començat a ploure en alguns punts de la pista. Bezzecchi va caure.

En el breu temps que va durar la pluja, l’intent d’escapada de Mir va quedar en res. Guevara va caure, quedaven nou pilots en el grup de cap. Patrik Pulkkinen, que ocupava les últimes posicions, va caure. Per davant, Nicolò Bulega es va posar desè i primer del segon grup i va començar a acostar-se al grup capdavanter. Ramírez va caure.

Arribada la segona meitat de la cursa, el segon grup no va acabar d’arribar, de manera que serien vuit els pilots que es jugarien el triomf. Mir, Rodrigo i Bastianini estaven sent els més forts d’una batalla en la qual els canvis de posició eren continus. A la 15 va tornar la pluja.

En creuar la meta que donava inici a la volta 16, tots els pilots van aixecar la mà per demanar la detenció de la cursa. El primer sector era el més mullat, per la qual cosa es va mostrar la bandera vermella. La tornada 15 va marcar el pas dels dos terços de carrera, el que implica que la cursa no es reprendria.

En prendre els resultats segons les posicions en les que van completar la volta 15, Mir es va endur la victòria, la novena de la temporada i desena de la seva carrera. Segon ha estat Livio Loi, que completa un sensacional doblet per Leopard Racing, Martín es puja un cop més al podi tot i que es resisteix el triomf. Completen el Top 10 Rodrigo, Bastianini, Fenati, Ayumu Sasaki, Adam Norrodin, Suzuki i Lorenzo Dalla Porta.

Aquests resultats permeten que, a falta de dues curses, Mir s’hagi proclamat campió del món de Moto 3. El mallorquí ha completat una de les temporades més sòlides que es recorden en la categoria petita i pujarà a Moto 2 amb un títol sota el braç, sent el campió amb més victòries en la història de Moto 3. Fenati segueix segon i té el subcampionat gairebé assegurat, ja que Canet és tercer a 42 punts de l’italià.

I així acaba la primera de les carreres del dia a Austràlia, amb un nou campió del món inscrivint el seu nom en la història, la següent, a Malàisia, es disputarà la setmana que ve.