Marc Márquez s’ha portat una victòria que deixa el títol gairebé decidit a favor seu en una de les millors carreres de MotoGP dels últims temps. L’actual campió s’ha imposat molt intel·ligentment en evitar la baralla en les últimes voltes. Yamaha torna al podi amb Rossi segon i Viñales tercer.

Es va apagar el semàfor i Marc Márquez va conservar la primera plaça. No obstant això, Jack Miller va sortir molt bé des de la segona fila i es va posar al capdavant al revolt 2. Maverick Viñales era tercer amb Pol Espargaró quart, tot i que el va superar Valentino Rossi.

Per darrere, Andrea Dovizioso era onzè, però es va sortir de pista a la segona volta i va caure fins a la vintena posició. Johann Zarco es va posar quart en detriment de Rossi. Viñales va superar a Márquez per la segona posició i Zarco va intentar aprofitar per passar també al d’Honda, però es van tocar i tots dos van perdre plaça amb Rossi, que era ara tercer.

A la cinquena volta, Rossi va superar a Viñales i es va posar segon. El grup capdavanter era de 6 pilots amb Miller, Rossi, Viñales, Márquez, Zarco i Aleix Espargaró. Al final de la volta, Viñales i Rossi van passar a Miller a la recta. A la corba 3, Márquez també va superar l’australià, que també perdria la quarta plaça davant Zarco al revolt 10.

A la següent volta, Márquez va avançar a Viñales, que també seria superat per Zarco al revolt 10. Intentant superar Miller per l’exterior, A. Espargaró va caure al revolt 1. Zarco es va posar segon després de superar a Márquez. En la volta 9, Rossi es va obrir massa en un revolt i va perdre plaça davant Zarco, que era líder, i Márquez. Alhora, Miller va superar a Viñales.

Només una volta va necessitar Miller per tornar a places de podi en superar Rossi. La cursa estava sent d’infart i el grup ja era de 8, ja que van arribar Cal Crutchlow, Andrea Iannone i Alex Rins. Rossi va tornar a superar a Miller al revolt 12, però l’australià no va trigar a retornar-li. Abans que acabés la volta, Rossi va superar a Miller i Márquez.

L’italià va recuperar el liderat en el següent gir. Després d’ells Viñales va superar de nou a Miller per la quarta plaça. Els canvis de posició eren continus i Márquez va superar a Zarco, però el francès l’hi va tornar i l’espanyol també va ser superat per Viñales. Les tres Yamaha lideraven i Zarco va tornar al capdavant.

A la volta 17, Iannone va superar a Márquez per la quarta posició. Dos girs més tard, Viñales va tornar a posar-se al capdavant. Rossi i Márquez van estar a punt de tocar-se, el que va aprofitar Iannone per posar-se breument tercer. Márquez es va posar al capdavant a la volta 21.

En el mateix gir, Rossi es va posar segon. Zarco va superar a Viñales per la tercera plaça i, en aquest mateix moment, l’espanyol es va tocar amb Iannone i va baixar fins a la setena plaça. Rins s’anava quedant una mica despenjat del grup.

Viñales havia perdut molt temps en el toc, i Miller i Crutchlow estaven una mica lluny, de manera que la victòria se la jugarien Rossi, Márquez, Iannone i Zarco. La baralla entre Zarco i Rossi afavoria Márquez, que tenia gairebé un segon d’avantatge a falta de 4 voltes.

Iannone es va ficar en la lluita, deixant la victòria pràcticament en mans de Márquez. Viñales va tornar a aconseguir la lluita pel segon lloc. Arribada l’última volta, Márquez ja tenia més de dos segons i Iannone era cinquè, una mica lluny, de manera que les tres Yamaha es jugaven el segon lloc.

Rossi va defensar a la perfecció la segona posició i Zarco va perdre la tercera plaça davant Viñales al rebuf. Crutchlow va avançar a Iannone.

Així, Márquez es va dur la seva sisena victòria de la temporada a la millor carrera de l’any després de posar-se al capdavant en el moment idoni i aprofitar la lluita entre els seus rivals per escapar-se i no tenir competència en les últimes voltes. Segon ha estat un gran Rossi que torna al podi per primera vegada des de Silverstone i Viñales és tercer, aconseguint també el seu primer podi des de Gran Bretanya. Completen el Top 10 Zarco, Crutchlow, Iannone, Miller, Rins, Pol Espargaró i Bradley Smith.

Aquests resultats són un gran pas endavant cap al títol per a Márquez, que amb la seva victòria i el 13è lloc de Dovizioso ja té 33 punts d’avantatge i ho tindrà bé per proclamar-se campió a Sepang, cursa que es disputarà l’any que ve.