El Ral·li Montecarlo ha començat sent diferent a la resta, no només per les carreteres gelades i plenes de neu, sinó perquè la igualtat s’ha concentrat a la part davantera amb un igualat duel entre Sébastien Ogier i Kris Meeke en què s’ha acabat imposant el francès. La resta de competidors s’han mantingut al marge a més d’un minut amb els altres dos Volkswagen al capdavant.


Sébastien Ogier no vol cedir ni un punt només començar l’any, i el francès vol iniciar una altra campanya de dictadura al Mundial de Ral·lis. No obstant, els seus rivals volen evitar això, i sobretot la gran marca rival, Citroën, que amb Kris Meeke al volant està oferint una gran oposició a Volkwagen durant aquestes primeres especials.

Després de les dues especials d’inauguració en el dia d’ahir en què va sortir Kris Meeke com a líder després d’una gran actuació en el segon tram, avui el dia s’aixecava clar però amb les carreteres gelades i plenes de neu. Això ha estat un dels majors problemes per als pilots, excepte per als dos líders d’aquesta prova: Kris Meeke i Sébastien Ogier, que no han tingut excessives dificultats per lluitar de tu a tu pel millor temps.

Els ‘scratchs’ se’ls han repartit entre ells dos, amb quatre per al francès i dos per a l’anglès. Els dos primers han fet preveure un igualat duel per aquest matí de divendres, i així ha estat. Igualtat màxima entre els dos fins a la tarda, on Ogier ha marcat la diferència en l’últim tram per augmentar la seva distància fins als 9.5 segons. Tot i això, no tot han estat flors per al tricampió, que al matí punxava en tocar la vora d’un pont.

Veient com Meeke li clavava cinc segons en la setena especial, Ogier ha volgut replicar i se l’ha jugat per treure-li fins a deu segons, una distància suficient per descansar aquesta nit i encarar amb confiança l’etapa de demà. A més, Ogier sap que si no comet errors és possible que Meeke no li aguanti tot el cap de setmana, ja que no corre amb una marca oficial aquesta vegada, sinó que ho fa amb l’equip privat de Citroën, l’Abu Dhabi Total Team.

Els dos pilots del front sembla que corrin en una altra categoria superior, i és que excepte l’ensurt d’Ogier, no han tingut moltes dificultats en pistes molt complicades de conduir, on la resta les ha passat molt malament per mantenir el cotxe dins dels marges , a causa del gel i la neu que s’ha acumulat dels últims dies. Només cal veure que els dos altres Volkswagen de Jari-Matti Latvala i Andreas Mikkelsen es troba a més d’un minut d’Ogier, tenint ambdós alguns contratemps durant el dia.

El Top 5 ho tanca el primer Hyundai de Thierry Neuville, a gairebé dos minuts d’Ogier s’acosta a la quarta posició de Mikkelsen. En setena plaça, darrere del Fiesta de Mads Ostberg, Dani Sordo es troba a més de tres minuts del liderat, mentre que Hayden Paddon ha hagut d’abandonar en trencar la suspensió del darrere en colpejar un arbre. Dia negre a Hyundai, i és que malgrat mantenir els dos cotxes oficials dins els punts, tots dos han patit molts problemes de posada a punt, que els ha fet pilotar de forma molt incòmoda, sense acabar d’adaptar-se bé a la nova evolució del i20 .

La resta de posició les han completat Séphane Lefebvre -també amb diversos problemes-, Bryan Bouffier i Ott Tänak, que malgrat una sortida de pista ha seguit en pista. En WRC, Elfyn Evans domina la categoria amb la seva Festa R5, seguit de Kremer i Maurin. El ‘Coet’ Suárez es troba setè i 17è a la general, tot i perdre mig minut en una sortida de pista.

Les condicions han estat precàries, amb la pista gelada s’han presenciat múltiples sortides de pista i molts ensurts, que han deixat diverses baixes considerables. En primer lloc, cal destacar l’abandó de Robert Kubica, que de forma molt estranya a baixa velocitat a colpejat un arbre en una zona de gel que també ha deixat KO a Eric Camilli, que debuta aquest cap de setmana al WRC. Finalment, també s’ha perdut la presència de Lorenzo Bertelli, que també ha acabat fora de pista.