Kris Meeke ha començat com el pilot més ràpid amb el seu Citroën DS3 després d’imposar-se en un poc significatiu Shakedown del Ral·li de Montecarlo, en què li ha tret dos segons a Sébastien Ogier i dos minuts a Dani Sordo. El fang i la neu que han cobert algunes zones al pas dels cotxes han impedit la millora dels cronos.


El britànic, al volant d’un DS 3 WRC, ha registrat un crono de 2 minuts i 7.2 segons a l’especial de 3.3 quilòmetres disputat prop de Gap, dues dècimes millor que el seu rival més proper, el tricampió mundial de Volkswagen, Sébastien Ogier. Dani Sordo ha estat tercer a 3.4 segons de Meeke amb el nou Hyundai i20 WRC.

El fang ha estat el principal protagonista del tram, ja que ha cobert gran part de l’asfalt sec després de diverses passades dels cotxes, que han arrossegat la neu i la terra que hi havia a les cunetes.

Un dels primers a disputar el tram ha estat Meeke, que ha admès que la seva posició li ha donat avantatge per ser el més ràpid.

“Estàvem segons o tercers, i per descomptat havia molt de fang després, fent que la carretera fos més i més lenta”, ha comentat a wrc.com. “Bé, en aquest sentit, no ha estat un tram molt representatiu, però estic content perquè en la segona passada també he estat el més ràpid, fins i tot quan hi havia fang els meus cronos han estat bons”.

“El més important és que el ritme ha estat bo. Ha passat molt de temps des de l’Ral·li de Gal·les GB i és agradable tornar a córrer. El shakedown ha estat la manera adequada de guanyar confiança i en aquest ral·li és molt important aquest aspecte, la confiança”.

Mads Ostberg ha estat el novè més ràpid en el seu primer ral·li de volta al Fiesta RS WRC de M-Sport i ha coincidit amb Meeke. “Les condicions han estat dures. Hem sortit tard per a la nostra primera passada i tot estava ple de fang. Ha estat complicat, però he pogut donar unes bones passades per acostumar-me al cotxe”, ha comentat.

Amb 4ºC, els pilots s’estan preparant per a més fang en els trams, ja que aquests dies durant els reconeixements estaven coberts de gel i neu que estava començant a descongelar-se.

“En els reconeixements la majoria de carreteres estaven blanques, però avui ha començat a convertir-se en fang”, ha explicat el pilot de Volkswagen, Jari-Matti Latvala. “Des de la nostra posició de sortida no hem tingut opcions a ser els millors en el shakedown. Ha estat bastant complicat, no crec que veguem una cosa tan dura en aquest ral·li”.

WRC