Seguim el repàs dels que hem considerat els 50 millors pilots de karting a nivell Espanyol durant la temporada 2018, tenint en compte els seus resultats tant a nivell nacional com internacional. En l’edició d’avui, moment de repassar qui està entre la posició 30 i 21.

30 – Lluc Ibáñez

Tot i només haver fet una ronda en el campionat d’Espanya de Kàrting, no ficar a Lluc Ibàñez en aquest rànquing seria injust. El 2018 pel pilot de 18 anys d’edat de Sant Cugat del Vallès serà segurament el seu darrer competint en karting.

Amb el seu característic mono de Kosmic competint amb l’equip Binakart, Lluc Ibáñez aquest 2018 va vèncer el Trofeo Iberico Rotax, encara que va fer segon en el campionat Rotax de DD2. Tot i això amb el tiquet aconseguit per la final mundial de Rotax, el pilot català no va poder arribar a la final d’aquesta important cursa per culpa d’un abandonament a la pre-final.

I evidentment tothom recorda la seva única aparició en el campionat d’Espanya de Kàrting a la categoria sènior, on es va fer amb la victòria en la primera cursa i amb la segona posició en la segona cursa.

29 – Iván Bataller

L’any 2018 d’Iván Bataller ha estat una mica muntanya rusa, tot i això, recordem que el valencià enguany ha aconseguit proclamar-se sub-campió de la categoria Junior en el campionat d’Espanya de kàrting.

El pilot d’EKR va iniciar bé l’any amb un podi en la primera ronda a Chiva després d’haver dominat les classificatòries. A Zuera tot i no pujar-se al podi va estar a la lluita pel podi, que va arribar a Campillos amb el segon lloc.

Aquesta regularitat es va veure en falta a Recas, encara que amb la doble victòria a Chiva, Iván Bataller va poder saldar el sub-campionat junior, una posició en que fins a 8 pilots podien aconseguir.

28 – Aaron García

Tercer en el campionat d’Espanya a la categoria Cadet, Aaron García ha estat una gran sensació. Dos podis i dues victòries l’han permès finalitzar en tercera posició en el campionat on sempre ha estat lluitant per la victòria.

Les seves participacions a les WSK i la IAME International Series, l’han permès assolir tal posició i millorar el seu rendiment de la mà de l’equip DPK Racing.

27 – Daniel Nogales

Si Daniel Nogales hagués de tenir un nickname, aquest seria “l’espanyol de les remuntades”.

El pilot de Uno Matricula K-Team va estar sublim en la IAME International Series de Le Mans on va aconseguir classificar-se per la final, que va acabar en vint-i-sisena posició. Resultat excel·lent tenint en compte que va ser el segon millor espanyol de la categoria, i que a més a més es va haver d’enfrenar a 118 pilots més.

Les seves aparicions a curses europees l’han ajudat a progressar com a pilot i a permetre’l convertir-se en tercer millor d’Espanya a la categoria Junior, amb un total de tres podis.

El 2019, Kart Republic sembla que pinta bé.

26 – Eliseo Martínez

Sense saber quins seran els seus plans per 2019, sembla que Eliseo Martínez el 2019 no competirà el campionat d’Espanya de Kàrting de KZ2 amb Praga España després de la confirmació oficial que va haver-hi fa uns dies.

El pilot valencià de nou, es va perdre una cursa del campionat d’Espanya al coincidir amb compromisos amb la Fórmula Renault.

Eliseo és l’home que està enganxat al podi. Tres victòries, i quatre podis, xifres excel·lents que només es veuen difuminades pels problemes tècnics que va tenir a Campillos. De no ser així, Eliseo podria haver guanyat el campionat tot i faltar en una ronda.

Sense dubte, Eliseo Martínez és un gran pilot de kàrting espanyol.

25 – Adrián Malheiro

Després de gairebé arrasar aquesta temporada 2018 amb el campionat d’Espanya de kàrting a la categoria cadet, Adrián Malheiro podria estar més amunt d’aquest rànquing però hem considerat que això no pot ser així degut a la seva participació a la IAME International Series on el hispano-portuguès no va ser prou competitiu.

Tot i això, ningú li pot robar ni treure el gran campionat d’aleví de 2017, i essent rookie a cadet, tornar a vèncer i de la forma que ho ha fet, amb ni més ni menys que 5 victòries i un podi.

24 – Maximus Mayer

Si ens parem a mirar estrictament els resultats de Maximus Mayer a Espanya, molts podrien pensar que no mereix tal posició tant alta, mentida.

Si es cert que a espanya un dotzè lloc no fa flor d’estiu, també hem de pensar que és el seu primer any de junior i diguéssim que ha estat un dels que estat sempre en condicions complicades de cursa, fet que per d’altra banda l’haurà permès aprendre moltíssim.

Però si fem un pas endavant i mirem més enllà, trobem les seves participacions a les WSK amb l’equip Magik i sobretot, la seva participació a la IAME International Series de Le Mans.

Mayer que ha competit amb Fusion tant a la IAME Euro Series com a la International Series, va brillar en el esdeveniment disputat en el circuit francès. Dissetè classificat en el qualifying entre 119 pilots, i millor espanyol a la final acabant vint-i-dosè, a més del seu dotzè lloc en el campionat europeu.

Compte amb aquest pilot el 2019, ja avisem que és un pilot a tenir en compte.

23 – Óscar Palomo

Campió d’Espanya de Karting en la categoria Sénior, res més a dir. Oscar Palomo ha aconseguit vèncer un campionat on la regularitat ha estat clau i ell, ha guanyat el campionat empatat a punts amb Enric Bordas gràcies a les segones posicions aconseguides.

Pilot excepcional, agressiu i una mica entremaliat com demostra la seva desclassificació de la IAME International Series, després de protagonitzar grans remuntades.

Oscar Palomo però potser no era dels grans preferits pel campionat de Sènior d’enguany i per això mereix tal alta posició ja que mai ha baixat de la cinquena posició en cursa. Fet realment impressionant.

22 – Enric Bordas

Subcampió d’Espanya empatat a punts amb Óscar Palomo, la temporada del pilot català de Kids To Win ha estat molt bona.

Iniciant el campionat amb victòria a Chiva -única de la temporada, ha estat sempre constant a la lluita per la victòria i un habitual al podi. Però el pobre cap de setmana de Recas el va perjudicar greument en la lluita pel títol.

A més a més, ha estat l’únic espanyol en classificar-se per la Final A de la IAME International Series de Le Mans a la categoria Sènior.

21 – Alberto Hurtado

Alberto Hurtado tanca en posició 21. El pilot andalús ha finalitzat aquesta temporada en la segona posició en la categoria Aleví en el Campionat d’Espanya de Kàrting.

Hurtado amb victòria a la ronda de “casa” a Campillos sempre ha estat a l’ombra de Lucas Fluxá durant tot l’any, tot i la victòria i els quatre podis aconseguits.

El campionat li era molt complicat i sembla que ell només ha tingut ulls per això. Està bé, però això l’ha afectat en carrera definitivament, juntament amb el canvi d’equip que va fer a mitjans de la temporada.