Sebastien Ogier ha capitanejat el triplet de Volkswagen al final de la primera etapa del Ral·li d’Austràlia. No obstant això, per ara els pilots de la marca alemanya no ho estan tenint tan fàcil com en altres ocasions, i és que el Citroën de Kris Meeke i el Ford Festa de Mikko Hirvonen han estat lluitant pel millor temps durant tota l’estona, i al final del dia es van a dormir amb una diferència de només vuit segons entre el primer i el cinquè classificat.


Sebastien Ogier s’ha emportat el millor temps de la primera jornada del Ral·li d’Austràlia. El vigent campió del món aprofitat les característiques de l’última especial per millorar els seus cronos i catapultar-se al capdavant d’una classificació molt ajustada. Jari-Matti Latvala i Andreas Mikkelsen segueixen de molt a prop al pilot francès, ja que Latvala ha estat liderant gran part d’aquesta primera presa de contacte oficial del WRC en terres australianes.

Malgrat el gran resultat de Volkswagen, en aquesta ocasió no van tan sobrats com en proves passades, i és que diversos contrincants els han plantat cara durant tot el dia. El principal rival ha estat Kris Meeke, que ha arribat a estar al capdavant de la taula de temps després de liderar dues especials seguides. Tot i això, el britànic ha anat perdent terreny i al final del dia s’ha acabat quedant a quatre segons d’Ogier, que vistes les condicions és un molt bon resultat per afrontar demà la segona etapa amb moltes esperances.

Mikko Hirvonen també s’ha afegit a la festa, i després de fer els millors resultats de tota la temporada en alguns dels trams d’aquesta primera etapa, el finlandès de Ford ha acabat en cinquena posició a només vuit segons del primer Volkswagen. Un altre pilot que també podia haver estat en aquest Top 5 era Thierry Neuville, autor de l’última victòria del certamen a Alemanya, el qual ha perdut fins a dos minuts al trencar la suspensió del seu Hyundai i20, caient així fins a la desena posició.

Ja a molta distància del grup capdavanter ha acabat l’ídol local, Hayden Paddon, que marxa en sisena posició amb un ritme sorprenent i molt bo ateses les seves anteriors actuacions d’aquesta temporada. Darrere del pilot de Hyundai s’ha classificat el Citroën d’un discret Mads Ostberg, qui s’està veient superat àmpliament pel seu company d’equip. A més, el noruec ha decidit canviar el diferencial del seu DS3 WRC en l’assistència del migdia, pel que va perdre valuosos segons. D’altra banda, en vuitena i novena posició han acabat els Ford de Robert Kubica i Elfyn Evans, respectivament. Pel que fa el polonès, es va veure una mica penalitzat per una virolla a la primera especial, però per ara aguanta en pista, que principalment és l’objectiu vist els resultats d’aquesta temporada.

La segona etapa es disputarà durant aquest dissabte amb dos bucles de dues especials. Tots dos començaran amb el monstruós tram de Nambucca, que consta de 48,92km. Al final del dia es tancarà la jornada amb la repetició de dues passades pel curt tram de Coffs Harbour, sumant un total de 118,88km d’acció, en els quals pot passar-hi de tot.