Avui ha sortit a la llum el calendari oficial de la temporada 2015 del WRC. Les tretze proves d’aquesta temporada han estat confirmades per a l’any que ve, amb els canvis més significatius centrats en les dates i en els trams dels Rallys que de ben segur ens ofereixen grans emocions que presenciar.


Després de la reunió d’aquesta setmana del Consell Mundial del Motor de la FIA a Beijing, avui ha sortit a la llum el calendari del WRC per a la temporada 2015 que es va pactar fa uns dies a la capital xinesa. En aquest calendari constaran les mateixes tretze proves d’aquest 2014, amb les novetats centrades en l’ordre.

La primera cita tornarà a ser a Montecarlo, però una setmana més tard de gener per donar més descans als pilots i equips respecte al final de la temporada, i així poder preparar millor aquest històric Ral·li. Precisament per primera vegada en terres monaguenses s’implantarà el Ral·li 2, podent reenganxar al dia següent tots els pilots que pateixin algun tipus d’accident o averia. Així doncs el Ral·li 2 s’aplicarà a totes les proves de la temporada que ve, com a novetat respecte a les anteriors.

D’altra banda també ens trobarem amb un escenari diferent al Ral·li de Portugal, ja que la prova es tornarà al nord després d’anys disputant-se al sud del país. A més passarà a disputar-se a finals de maig a causa del canvi de data del Ral·li d’Argentina, que passarà a córrer a l’abril amb un clima més sec i càlid respecte al d’aquest any, que va presentar molts problemes per les fortes pluges. Per finalitzar també destacar que el Ral·li de Polònia conservarà la seva plaça malgrat els rumors que l’indicaven fora del calendari, i tot gràcies al gran èxit d’aquest any després de cinc anys d’absència.

Calendari WRC 2015:

 1. Ral·li de Montecarlo: 22-25 de gener
 2. Ral·li de Suècia: 12-15 de febrer
 3. Ral·li de Mèxic: 5-8 de març
 4. Ral·li d’Argentina: 16-19 d’abril
 5. Ral·li de Portugal: 21-24 de maig
 6. Ral·li d’Itàlia: 11-15 de juny
 7. Ral·li de Polònia: 2-5 de juliol
 8. Ral·li de Finlàndia: 30 de juliol-agost 2
 9. Ral·li d’Alemanya: 20-23 d’agost
 10. Ral·li d’Austràlia: 10-13 de setembre
 11. Ral·li de França: 1-4 d’octubre
 12. Ral·li de Catalunya: 22-25 d’octubre
 13. Ral·li de Gran Bretanya: 12-15 de novembre