Marc Márquez torna a una fàbrica oficial de MotoGP després d’assegurar un contracte de dos anys amb Ducati Corse.

Ducati Corse es complau a anunciar que s’ha arribat a un acord amb Marc Márquez per als pròxims dos anys. Al final de la temporada actual, en què el pilot espanyol competeix a bord de la Desmosedici GP de l’equip Gresini Racing MotoGP, el vuit vegades Campió del Món (de 31 anys) s’unirà a l’equip Ducati Lenovo juntament amb Francesco Bagnaia, on pilotarà la moto vermella de l’equip de Borgo Panigale fins al 2026.

Luigi Dall’Igna (Director General de Ducati Corse): “En primer lloc, vull agrair tant a Enea Bastianini com a Jorge Martín per tota la seva feina amb nosaltres en els últims anys i desitjar-los el millor per al futur. Aquesta temporada, han demostrat haver assolit un nivell increïble i estem segurs que estaran en la lluita pel títol fins al final. Decidir sobre el nou company d’equip de Bagnaia a l’equip Ducati Lenovo no va ser fàcil, ja que teníem una llista de pilots molt forts per triar.

“Al final, la nostra elecció va recaure en un talent indiscutible com Marc Márquez. En només unes poques curses, ha aconseguit adaptar-se perfectament a la nostra Desmosedici GP, i la seva ambició innata l’impulsa a créixer contínuament. A l’equip, tindrem dos pilots que junts sumen 11 títols mundials, i poder comptar amb la seva experiència i maduresa serà inavaluable per al nostre creixement.”

Marc Márquez: “Estic molt content de poder vestir els colors vermells de l’equip de fàbrica de Ducati a MotoGP la propera temporada. Bàsicament, des del primer contacte amb la Desmosedici GP, vaig gaudir pilotant-la i m’hi vaig adaptar bé de seguida. Des d’aquest moment, vaig saber que el meu objectiu era continuar aquest camí, continuar creixent i passar a l’equip on Pecco Bagnaia ha estat Campió del Món dos anys consecutius.

“Estic feliç de poder fer aquest gran pas el 2025 i agraït per la confiança que Ducati ha dipositat en mi. Finalment, vull agrair a Nadia, Carlo, Michele i a tota la família Gresini Racing per obrir-me les portes del seu equip en un moment delicat de la meva carrera. Ara, continuarem divertint-nos i donant-ho tot en el que queda de la temporada actual, que és la meva prioritat en aquest moment.”