Aquest cap de setmana a Magny Cours s’han complert els pronòstics i el mundial de Superbikes ja té campió del món. Igual que havia passat en els tres grans premis anteriors, Jonathan Rea va guanyar les dues curses amb autoritat i amb aquests dos triomfs ja s’ha adjudicat matemàticament el seu quart títol consecutiu de la categoria.

Cursa 1: Rea guanya i s’assegura el títol

Dissabte Tom Sykes aconseguia sortir primer després d’una espectacular superpole en la que va superar per més d’una dècima al seu company d’equip, Rea. Però una mala sortida de Sykes l’aprofitava el gran favorit per col·locar-se al capdavant i marcar un fort ritme des de l’inici.

Ningú va poder seguir la roda de Rea, que no va deixar la primera posició en cap de les 21 voltes de la cursa. Va acabar guanyant amb més de 3 segons d’avantatge sobre l’altre pilot oficial de Kawasaki, Tom Sykes. Era la seva setena victòria consecutiva i la catorzena de la temporada.

Xavi Forés (Ducati Barni Racing Team) va completar el podi després de resistir pràcticament tot el gran premi a la tercera posició. El valencià, que va intentar perseguir les Kawasaki en la primera meitat de cursa, va poder aguantar el setge de Lorenzo Savadori (Milwakee Aprilia) en les últimes voltes i va aconseguir el seu quart podi aquest any.

Chaz Davies (Aruba.it Racing Ducati), que necessitava un autèntic miracle per poder mantenir esperances de lluitar pel títol amb Rea, va entrar cinquè en meta per davant del seu company d’equip Marco Melandri i de Michael Van der Mark (Pata Yamaha).

Cursa 2: El campió repeteix

A la carrera de diumenge, Chaz Davies va voler reivindicar-se amb una victòria després de quedar-se sense cap opció al títol i, sortint des de la pole, va intentar marxar en solitari a les primeres voltes. El britànic de Ducati es va aprofitar de la lluita que protagonitzaven Rea, Van Der Mark, Sykes i Melandri per obrir un petit forat.

Però mica en mica Rea, després de desfer-se de tots els rivals que lluitaven pel podi, va començar a retallar la distància respecte Davies fins a atrapar-lo. Rea el superava després de 12 voltes i ràpidament s’escapava a més d’un segon de distància. La gestió del final de cursa del gran campió de Kawasaki va ser un cop més perfecte i va sumar un nou triomf, el vuitè consecutiu i el quinzè de la temporada en 22 curses.

Darrere de Davies, que es va quedar en terra de ningú en les últimes voltes, va entrar Van der Mark, que encara manté opcions de ser subcampió. Tom Sykes, que no va poder mantenir el ritme de dissabte, i Marco Melandri van completar el top-5.

Xavi Forés, que tampoc va poder mantenir diumenge el rendiment de la primera carrera, va entrar a meta en vuitena posició després d’imposar-se en una lluita amb Leon Camier (Red Bull Honda). El pilot de Ducati es situa setè a la classificació del mundial després d’un dels millors caps de setmana dels últims mesos.

Malgrat que el títol ja està totalment decidit, el campionat mundial de Superbikes encara no tancarà la temporada fins a finals l’octubre. Els dos últims grans premis seran, d’aquí a dues setmanes a Argentina, i, l’últim, a Qatar.