Josef Newgarden ha aconseguit en inici la seva quarta victòria aquesta temporada després de dominar gran part de la carrera i superar magistralment en pista a Simon Pagenaud. El nord-americà ha completat una carrera de campió i s’acosta, precisament, a l’anhelat títol. Dixon ha estat segon amb Pagenaud tercer.

Abans fins i tot de l’inici de la prova, en les voltes de formació, Tony Kanaan va perdre el cotxe i va colpejar el mur amb la part de darrere del seu monoplaça, situació que va provocar que es retardés l’inici de la cursa. El brasiler va reparar el seu cotxe i va poder començar la cursa des de l’última posició.

Va arrencar finalment la prova i, al primer revolt, un fort incident entre Will Power, Takuma Sato i Ed Carpenter va provocar que la cursa es neutralitzés. Afortunadament, tots estaven bé, malgrat que el cotxe de Carpenter va passar per sobre del de Power, i Sato va poder fins i tot continuar després de reparar el cotxe.

Es va donar la bandera verda per primera vegada en la 19 i els Penske supervivents, amb Josef Newgarden al capdavant, van començar a escapar-de la resta, amb Scott Dixon sent l’únic capaç de seguir-los el ritme. Després d’ells es trobava un Ryan Hunter-Reay que havia aprofitat l’incident de l’inici per guanyar moltes places.

A la 58 van arribar les primeres parades, amb els pilots de Foyt sent els primers a visitar els Pits. Alex Rossi va superar Hunter-Reay a les parades i es va posar cinquè.

El stint va procedir amb normalitat, amb els Penske escapant-se i Hélio Castroneves apropant-se a Newgarden. La segona groga va arribar a la 102, i va ser provocada per un accident de JR Hildebrand. Aquesta groga va provocar l’habitual entrada massiva en els Pits, després de la qual Castroneves va passar a liderar i James Hinchcliffe va superar Rossi per la cinquena.

La resortida es va donar en la 113 i Castroneves va obrir una mica de forat sobre un Newgarden que ara es veia pressionat per Simon Pagenaud. A la 159 i després de diverses voltes sense res a destacar, van tornar a parar. Castroneves va calar el cotxe a la parada, el que li va costar tres places. Tornava a liderar Newgarden, seguit de Pagenaud i Dixon.

Només finalitzar la ronda de parades, la groga va tornar a onejar a causa d’un accident de Max Chilton. Durant la neutralització, Kanaan va retirar el seu cotxe. La verda va tornar a la 175 i, un gir més tard, Castroneves va superar Dixon per posar-se tercer.

A la 204 va tornar a sortir el Pace Car causa de problemes en la roda davantera dreta de Hunter-Reay derivats d’un toc amb el mur. Tots van parar durant la groga i Pagenaud va prendre el liderat, mentre que Dixon es va posar tercer, en detriment de Castroneves. Hunter-Reay finalment va abandonar. Rahal va tenir un incident a la seva parada pel qual va ser relegat per adreça de carrera a l’última posició.

A la resortida, Conor Daly va superar Rossi pel cinquè lloc i Newgarden es va acostar a Pagenaud i en la 217 el va superar, amb contacte inclòs. A causa del toc, Pagenaud va perdre una mica de velocitat i Dixon va aprofitar per posar-se segon.

Res va canviar fins al final i Newgarden es va fer amb la seva quarta victòria de l’any, que suposa un gran pas endavant en la lluita pel títol, en la que ara té encara més avantatge. Segon ha estat Dixon, que minimitza els punts perduts en ser capaç d’imposar-se la superioritat de Penske i, sobretot, d’aprofitar els seus errors. Un sòlid Pagenaud ha estat tercer amb Castroneves, Daly, Rossi, Charlie Kimball, Hinchcliffe, Muñoz i Sébastien Bourdais completant el Top 10.

Amb aquests resultats, Newgarden, al capdavant del mundial a falta de dues cites, ja té 547 punts. El segueixen Dixon amb 516, Castroneves amb 505 i Pagenaud amb 504. Així acaben els ovals per aquest any, ja que les dues cites restants són en traçats ruters. La següent, Watkins Glen, el 3 de setembre.