Sí, la IndyCar s’ha disputat un dilluns. La cursa va començar ahir, però un avançament de mitja hora no va impedir que els cotxes haguessin de rodar sota una inclement pluja que va acabar obligant a l’organització a posposar el GP d’Alabama a avui.

Amb algun núvol al cel, però en condicions de sec, els pilots van sortir dels pits en l’ordre de posicions que ocupaven en la volta 23, moment en què es va detenir ahir la prova; i les voltes van tornar a comptar, encara que fos darrere del Pace Car. Com que es va comptar el temps transcorregut ahir, la distància de carrera la determinaria el temps, i no les voltes.

Max Chilton es va quedar parat només tornar a pista i va haver de ser remolcat fins als pits.

La bandera verda va onejar a la fi amb una hora i 7 minuts de carrera per davant. Josef Newgarden conservar la primera plaça, seguit de Sébastien Bourdais, Ryan Hunter-Reay, Alex Rossi i James Hinchcliffe.

El vigent campió no va trigar a començar a obrir forat amb un Bourdais que començava a veure amenaçada la seva segona posició per Hunter-Reay. Per darrere, Spencer Pigot i Zach Claman DeMelo es van tocar i van arribar a sortir, però l’incident no va anar a més, encara que tots dos van perdre posicions.

Amb 56 minuts per al final, Ed Jones va ser el primer a fer la seva parada, i Pigot no va trigar a seguir-lo. La situació al capdavant romania inalterada. Robert Wickens va superar Zach Veach per la sisena posició i, als pocs minuts, el d’Andretti també va perdre la setena plaça davant Scott Dixon. Veach no era l’únic Andretti lent, i Rossi va ser superat pels dos Schmidt.

Newgarden va parar a falta de 41 minuts i va ser seguit de Rossi, mentre que la resta dels líders van seguir en pista, encara que Pagenaud es va aturar al següent gir. Wickens va parar en la següent volta mentre el seu company, Hinchcliffe, estava atrapant Hunter-Reay. Tots dos van parar al mateix temps, però no es van intercanviar les posicions.

Tant Rossi com Wickens van perdre temps en tornar a pista en trànsit, en un grup de sis pilots que s’havia format a causa de la lentitud de Veach, que finalment va parar a 35 minuts del final.

Dos minuts més tard van parar Bourdais i Dixon i es van reordenar les posicions. El neozelandès va tornar a pista vuitè, però amb una estratègia alternativa en la qual no hauria de tornar a parar. Newgarden seguia sent el líder, seguit del francès de Dale Coyne, Hunter-Reay, Hinchcliffe i Rossi.

El líder de la general, Rossi, va parar per segona vegada a falta de 22 minuts. Arribat l’últim quart d’hora, la pluja havia arribat i s’anava intensificant a poc a poc. Newgarden va parar i va posar pneumàtics d’aigua mentre alguns pilots començaven a patir amb els slicks. Simon Pagenaud també va parar, però va posar slicks. Newgarden estava sent lent, i va perdre la segona plaça davant Hunter-Reay.

Hinchcliffe també va posar pneumàtics d’aigua malgrat que Newgarden era més lent. Més pilots, començant per Hunter-Reay i Wickens, van posar també els pneumàtics ratllats. La lluita per la victòria estaria entre Bourdais i Newgarden. El francès havia d’obrir forat per poder aturar-se. Rossi, que encara anava amb slicks, va tenir una sortida de pista sense més conseqüències.

A 7 minuts del final, els pneumàtics d’aigua eren ja més ràpids i Bourdais va parar amb tan sols 7 segons sobre Newgarden, que recuperava el liderat i tenia més de 20 segons d’avantatge sobre Hunter-Reay, la victòria era pràcticament seva. El de Penske va cometre algun error i el d’Andretti era més ràpid, però el marge era massa ampli com per ser recuperat.

Efectivament, Newgarden es va endur la victòria, la tercera en aquesta pista i la segona de la temporada. El vigent campió ha estat clarament el millor pilot del cap de setmana i s’ha imposat tant en sec com en mullat per reafirmar-se un cop més i recuperar el liderat de la general. Hunter-Reay acaba segon i aconsegueix el seu primer podi de l’any, amb Hinchcliffe, tercer, pujant al calaix també per primera vegada. Completen el Top 10 Wickens, Bourdais, Dixon, Graham Rahal, Takuma Sato, Pagenaud i Marco Andretti.

Aquests resultats tornen a deixar a Newgarden al capdavant de la general, amb 13 punts sobre Rossi, 39 sobre Rahal i 40 sobre Bourdais i Hinchcliffe. La propera cursa inaugurarà el mes d’Indy, el mes de maig, serà el GP d’Indianapolis en la configuració rutera del llegendari Indianapolis Motor Speedway, el 12 de maig.