L’última vegada que una cursa de la IndyCar es va disputar totalment sota la pluja va ser el 2015, a Nova Orleans. Molt ha plogut (mai millor dit) des de llavors i avui a Alabama ni un canvi en l’hora d’arrencada ha impedit que la sortida es prengui sota un fort xàfec.
Es va donar la sortida i la visibilitat era pràcticament nul, de manera que tots van ser bastant conservadors per evitar incidents. Les posicions del capdavant no es van moure durant les primeres voltes.

En la volta 11, Charlie Kimball es va sortir i va xocar lleugerament amb el mur. El de Carlin va tractar de seguir, però tenia l’aleró davanter danyat i va acabar parant-se en pista, per la qual cosa va onejar la primera bandera groga. Diversos pilots van parar durant la neutralització.

En el moment de la resortida, Will Power, que era segon, va perdre el control del seu cotxe en plena recta i va colpejar el mur. Afortunadament cap pilot va xocar amb ell, però la bandera verda va durar segons i la cursa de l’australià s’havia acabat. En la volta 19, es va onejar la bandera vermella, les condicions eren massa complicades i fins i tot perilloses.

Els motors van tornar a rugir als 35 minuts, a Zach Claman DeMelo el van penalitzar amb la pèrdua de 2 voltes per fer modificacions no permeses durant la vermella. Els pilots van sortir en fila des dels pits, la cursa ja havia tornat a la bandera groga. El Foyt de Tony Kanaan es va quedar parat només sortir, però va poder tornar a arrencar.

Van sortir a pista amb bandera groga, però seguia diluviant i només es van donar 4 voltes abans de tornar a aturar la cursa.

Després d’unes dues hores d’aturada, el diluvi no només seguia sinó que havia augmentat, de manera que finalment es va decidir moure la cursa a demà, 23 d’abril a les 12:00 PM hora local (6:00 PM hora espanyola peninsular). La cursa es reprendrà a la volta 23 amb l’ordre de carrera en aquesta volta. Josef Newgarden serà el primer, seguit de Sébastien Bourdais i Ryan Hunter-Reay.