CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA | El tercer dia de test de pretemporada ha mancat totalment d’activitat. Una forta nevada ha començat a caure sobre del Circuit de Barcelona-Catalunya a l’alba i ha tenyit totes les instal·lacions de blanc. La pista no ha quedat coberta de neu, però sí que ha quedat totalment plena d’aigua.

De bon matí tot el Paddock s’ha sorprès amb la presència d’una nevada anunciada des de fa dies. Semblava surrealista pensar que podia succeir, però finalment les previsions es van complir i va acabar trastocant els plans d’equips i pilots per a aquest tercer dia de test.

La possibilitat de canviar la jornada d’entrenaments per al divendres era una solució real i efectiva, però Williams tenia el circuit llogat per realitzar un filming day i van ser els únics a negar-se a fer el canvi de dia. Per això, el dimecres de test s’ha mantingut vigent però ningú ha tingut el valor de saltar a la pista.

La neu ha provocat una visibilitat bastant baixa que ha produït alguns contratemps. Entre ells, deixar no operatiu l’helicòpter mèdic, de manera que com a norma primordial de seguretat està prohibit començar cap sessió de competició de motorsport. Així doncs, la bandera vermella s’ha instaurat en pista a causa de les difícils condicions climatològiques.

El circuit s’ha cobert d’almenys uns 2 cm de neu a escapatòries, terrasses i graderies, a més de les tradicionals zones de pelouse. Per això, ha deixat una estampa molt atractiva del circuit totalment insòlita. Les fotografies a les xarxes socials han abundat, i entre ells pilots i equips han fet un repertori en els seus comptes respectius.

Finalment, la temperatura ha pujat a un parell de graus positius i ha fet que la precipitació es converteixi en pluja. Gràcies a això, tota la neu del circuit s’ha anat desfent i ha permès treure bandera verda a partir de les 12:00. No obstant això, cap equip ha volgut arriscar davant d’una pista plena d’aigua amb pluja intensa constant i un fort aire que reforça el fred. Les temperatures no han passat dels 2°C ambientals i els 4ºC en pista.

Actualització: Fernando Alonso ha estat l’únic a saltar a la pista sobre les 13:20. Ha fet una volta de formació amb el compost de pluja extrema i ha tornat al box. Per ara, ningú més sembla tenir intenció de saltar a la pista en els pròxims minuts, les condicions molt complicades.