CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA | Punt i final a un dels dies de pretemporada més desaprofitats dels últims anys. Un total de 16 voltes entre els únics cinc pilots que han acabat saltant a la pista. Sens dubte, cap conclusió i una jornada totalment insòlita en uns test de Formula 1.

El dia ha començat amb les pitjors condicions possibles. Una forta nevada ha obligat a treure bandera vermella des de les nou del matí, la qual cosa ha impedit sortir als pilots fins a les 12:00. A partir d’aquesta hora els primers atrevits han saltat a la pista amb Fernando Alonso sent el primer atrevit. L’han seguit Daniel Ricciardo (amb ensurt inclòs) i Marcus Ericsson.

L’australià ha fet dues voltes de reconeixement, i a la segona s’ha sortit de pista. Això ha fet que no tornés a sortir a pista en el que resta de tarda.

Més tard, passades les 15:00, s’han animat a saltar a la pista Robert Kubica i Brendon Hartley. El polonès ha donat una solitària volta a la segona tarda que li corresponia pujar al cotxe, mentre que el neozelandès ha realitzat una primera volta a l’inici per després tornar a sortir puntualment a última hora de la tarda.

Després de molta estona sense acció a pista que ha fet creure a la sala de premsa que el test podia acabar aquí, Fernando Alonso ha donat la sorpresa i ha tornat a saltar a la pista. Primer, diverses voltes de formació per tornar a box, però finalment a deu minuts del final ha completat el primer gir. Després, dues voltes més completades per un temps final de 2:18.545 amb pneumàtics de pluja extrema.

Alonso, ha tornat a box després de la bandera de quadres. 11 voltes totals sense més sentit que acumular quilometratge. Les condicions meteorològiques no han acompanyat en tot el dia. Després de la neu matutina, la pluja ha estat la gran protagonista que ha entollat ​​encara més la pista amb una regularitat i intensitat que s’ha mantingut fins al final del dia.

Els pilots no han volgut arriscar, no per la pluja, sinó per la barreja complicada que ha provocat el líquid element al costat d’un fort fred. De 5ºC no ha passat la temperatura de la pista, mentre que l’ambient s’ha mantingut fred durant tota la jornada amb una temperatura màxima de 6ºC.

Demà les condicions haurien de ser més favorables. La pluja hauria de desaparèixer i les temperatures ascendir fins als 14ºC. Realment, pot ser la primera jornada de test significativa de tota la primera setmana de pretemporada. Per això, l’activitat serà frenètica a la pista catalana.