El sud-africà es fa matemàticament amb el títol en acabar segon en una cursa guanyada per l’espanyol Jorge Navarro.


El Gran Premi Movistar d’Aragó de Moto3 s’ha disputat aquest matí a MotorLand amb la victòria de Jorge Navarro (Estrella Galicia 0,0), que creuava línia de meta amb un avantatge de 30 mil·lèsimes sobre Brad Binder (Red Bull KTM Ajo), que guanyava matemàticament el títol mundial en la menor de les categories gràcies precisament a aquesta segona plaça. Enea Bastianini (Gresini Racing Moto3) completava el podi.

Fabio di Giannantonio (Gresini Racing Moto3), Joan Mir (Leopard Racing) i Jorge Martín (Aspar Mahindra Team Moto3) els seguien a continuació, tancant la llista dels deu primers Aaron Canet (Estrella Galicia 0,0), Gabriel Rodrigo (RBA Racing Team), Juanfran Guevara (RBA Racing Team) i Philipp Oettl (Schedl GP Racing).

La cursa es celebrava asfalt sec, cel serè i temperatures de 23’3 ºC en ambient i de 24 ºC sobre l’asfalt. L’última referència per a la categoria corresponia a Fabio di Giannantonio (Gresini Racing Moto3) amb un temps de 1’59.668 assolit durant el warm up del matí de diumenge.

A la sortida Bastianini prenia la davantera, seguit de Navarro, Binder, Canet i Rodrigo. Durant la primera volta es produïen les caigudes de Maria Herrera (MH6 Team), Stefano Valtulini (3570 Team Itàlia), Nicolò Bulega (SKY Racing Team VR46) i de Fabio Spinarelli (CIP-Unicom Starker).

Tres voltes més tard, a 11 del final, Binder assumia el comandament de la cursa amb el propòsit d’escapar, però tres voltes més tard seguia sense poder desenganxar-se de Bastianini i el company d’equip d’aquest, di Giannantonio, que al costat de Oettl eren sens dubte els més batalladors del grup.

Tres voltes més tard, a 11 del final, Binder assumia el comandament de la cursa amb el propòsit d’escapar, però tres voltes més tard seguia sense poder desenganxar-se de Bastianini i el company d’equip d’aquest, di Giannantonio, que al costat de Oettl eren sense dubte els més batalladors del grup.

Les últimes voltes començaven a ser dramàtiques. Di Giannantonio era líder en un grup completament caòtic, on els avançaments es succeïen sense control. Binder resistia a la tercera plaça els atacs de Navarro mentre el grup per darrere estava pràcticament a sobre, però el sud-africà reaccionava i tornava a ser primer a cinc voltes del final. La situació s’estabilitzava quan el primer grup era ja només de quatre pilots amb Binder al capdavant, a gairebé dos segons, quedava el caos del segon grup.

A només dues voltes de la conclusió Binder semblava llançat cap a la victòria, però en només dos revolts passava a rodar quart. En l’última volta el sud-africà es situava segon després de Navarro. Al penúltim revolt s’ho jugava tot i només Navarro podria superar-lo en línia de meta. Tot i així, el segon lloc li donava a Binder el seu primer títol mundial i el primer d’un pilot sud-africà des de John Ekerold en 350cc el 1980.

Entre la resta dels pilots espanyols, Albert Arenas (Peugeot MC SAXOPRINT) finalitzava 24è, Marcos Ramírez (Platinum Bay Real Estate) 27è i Herrera 28ª.

En la classificació provisional del campionat Binder és matemàticament campió amb 254 punts, seguit de Navarro amb 143 i Bastianini amb 139.

La propera ronda del Campionat del Món de Moto3 es disputarà el 16 d’octubre de 2016 a el Gran Premi Motul del Japó, traçat de Motegi.

MotoGP.com