Ekström guanya la seva última cursa de la temporada 2016 del DTM, i ho fa liderant de principi a fi. Tambay i Juncadella han sorprès els aficionats de les graderies hongareses acabant al podi després d’haver de remuntar.

La cursa va haver de començar després d’una volta extra de formació, ja que Wickens no s’havia col·locat en el seu lloc corresponent. A causa d’això, des de direcció de carrera el van obligar a sortir des de l’última posició.

La sortida va ser bastant caòtica: Wittmann es va posar en paral·lel amb Mortara intentant guanyar-li la posició, però tots dos van protagonitzar un toc en el qual també es va veure involucrat Jamie Green. Mentre Ekström tenia via lliure per posar-se en primera posició, Wittmann queia fins a la cinquena.

Mortara recuperava posicions fins a arribar a enxampar a Ekström, però les conseqüències del toc a la sortida li passaven factura. L’italià va començar a perdre posicions fins que, al final de la volta, es va veure obligat a entrar a boxes per canviar pneumàtics, ja que una de les seves gomes es trobava en mal estat. Green també va entrar a boxes, però per retirar-se.

Per davant, les coses havien canviat molt. Ekström seguia en primera posició, però tenia darrere a Tambay, que sortia desè, i a Juncadella, el qual sortia més enrere del Top10. Tot seguit d’aquests tres pilots, es trobaven Wittmann, Martin, Da Costa, Blomqvist, Glock, Tomczyk i Rockenfeller.

A la volta 12 es va obrir la finestra dels PitStops, i en aquesta mateixa volta van entrar Da Costa, Blomqvist, Rockenfeller, Wickens i Mortara. 4 voltes més tard, era Rosenqvist qui entrava a canviar pneumàtics.

El líder del mundial no va entrar al Pit fins a la volta 19, i va sortir a pista en tretzena posició, entre Da Costa i Blomqvist. L’espanyol Daniel Juncadella ho feia una volta més tard i aconseguia sortir en desena posició. Ekström i Tambay, que eren líders de la cursa des del començament, encara havien de parar.

A la volta 21, Tambay feia el seu canvi de gomes i només perdia una posició. Al cap de 2 voltes, Ekström també feia la seva corresponent parada tornant a la pista en segona posició. El líder provisional de la cursa era Scheider, però encara amb la parada pendent. Un cop feta la parada, l’alemany es col·locava en P11.

Després del pas per boxes de tots els pilots, les posicions van seguir igual que al principi de la cursa. A deu minuts per al final, Martin tractava de defensar la seva vuitena posició de Scheider, qui semblava posar-se una mica nerviós al no tenir el suficient ritme per avançar-lo. Però finalment, a falta de poc menys de 5 minuts ja va ser capaç de superar el de BMW.

En l’últim minut, Mortara, rodant últim, va optar per retirar-se i no forçar el motor. La bandera a quadres queia i Ekström guanyava una cursa sense grans dificultats per a ell. El podi el van completar Tambay i Juncadella, que va aconseguir el seu primer podi d’aquesta temporada.

Al Top 10 trobem a Wittmann, Da Costa, Blomqvist, Glock, Scheider, Martin i Rockenfeller.