El director tècnic de Mercedes, James Allison, ha analitzat les fortaleses i febleses, els punts forts i punts febles de Mercedes i Ferrari en aquesta meitat de temporada. És evident que hi ha una igualtat extrema entre els dos equips, encara més veient que la diferència entre tots dos en el mundial de constructors és de 10 punts.

Ferrari ha semblat ser molt millor que les estrelles platejades en algunes carreres, però sempre amb millor ritme els diumenges. La mala sort, però ha acompanyat els ‘cavalino rampante’ i han donat pas als de Mercedes. L’equip alemany també ha tingut carreres amb molta mala sort, però al contrari que els seus competidors, aquests han aprofitat millor els errors del rival.

Per James Allison, les diferències entre tots dos són ‘ínfimes‘. Els dos tenen punts forts i punts febles, els quals l’anglès ha intentat desxifrar i explicar: És una mica difícil dir el perquè varia la diferència cursa a cursa, circuit a circuit perquè tant nosaltres com ells evolucionem el monoplaça”.

Tot i això, hi ha certs patrons que són relativament constants al llarg del que portem de temporada. És cert que en aquestes últimes curses hem perdut una mica de potència respecte a Ferrari que ha fet un impressionant treball d’evolució de monoplaça al llarg de la temporada“, comentava Allison.

“Probablement nosaltres siguem essent una mica millors que Ferrari en els revolts, de vegades ells són més ràpids en circuits de baixa velocitat, però en mitja i alta velocitat, nosaltres solem anar millor”.

Nosaltres estem tendint a millorar els pit stops, ells han decidit posar les seves millores en les sortides. Tot i que en aquest aspecte hem millorat molt en les últimes curses gràcies al gran treball que estan fent els nois a la fàbrica“.

Aquestes diferències són realment ínfimes, és per això que el campionat està tan disputat. És realment interessant veure que en 12 carreres tenim aquesta situació, que en 12 carreres el cotxe que la gent considera que és més ràpid en el cap de setmana només hagi guanyat cinc Grans Premis“.

Està sent un any molt interessant i amb molta emoció i intriga per les petites diferències. Potser un error o un moment de fluïdesa o fins i tot tenir bona o mala sort pot determinar qui s’endu la carrera i ‘per tant’ bons punts per al campionat“.

Res està escrit en una pedra, les carreres segueixen avançant i la igualtat es manté. Sembla ser qüestió de no fallar, de no cometre errors i mantenir-se sempre en el més alt. Això sembla que determinarà un any brillant“.

“Cap de nosaltres sap què passarà, però tampoc ningú d’ells. Això és el que fa aquesta temporada tan divertida. Veurem com es desenvolupa de la temporada, esperem tenir un somriure a la nostra cara perquè això voldrà dir que hem fet realment un gran treball“, concloïa Allison.

La segona part de la temporada serà més que interessant perquè hi ha clarament circuits que afavoreixen a un o a un altre. Per exemple, un dels circuits on Mercedes sol patir molt és Singapur. Però per altra banda, les ‘fletxes platejades’ solen ser molt forts a Bèlgica, Itàlia, Austin, Rússia i potser Mèxic. En canvi, Ferrari sempre és millor al Japó, el Brasil i Abu Dhabi. Tot i que el favoritisme en un circuit no és més que això, favoritisme. Només cal recordar el GP de la Gran Bretanya o el d’Alemanya.