Un pilot mai ha perdut la victòria en MotoGP™ al Sachsenring, i fins i tot el seu cap de mecànics va arribar a tuitejar que “l’objectiu estava clar”. 987 dies després, Marc Márquez (Gresini Racing MotoGP™) està apuntant a una pista on els signes certament semblen estar al seu favor…

I tanmateix. Des de l’última vegada que va guanyar aquí, el 2021, s’han coronat nous guanyadors – i els dos pilots que estan per davant de Márquez al Campionat es van disputar fins a la bandera el 2023, separats per només 0,064s. L’impuls està amb Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) després de dues dobles victòries consecutives per situar-se a 10 punts del primer lloc, però aquest lideratge encara està molt en mans del guanyador de l’any passat a Sachsenring: Jorge Martín (Prima Pramac Racing).

Mira què van dir a les conferències de premsa, i revisa la resposta de Márquez al seu cap de mecànics, Frankie Carchedi, apuntant alt a X just a continuació. A més, les opinions del cap d’equip de Repsol Honda, Alberto Puig, després de la signatura d’Aleix Espargaró com a pilot de proves l’any vinent, i el retorn de Remy Gardner mentre substitueix l’Alex Rins lesionat a Monster Energy Yamaha MotoGP™.

Les declaracions dels pilots en arribar a Sachsenring

JORGE MARTÍN (Prima Pramac Racing)

Quanta confiança tens de cara a aquest cap de setmana després d’una doble victòria aquí l’any passat?

“Crec que sóc un millor pilot que la temporada passada i crec que el nivell d’aquesta temporada és millor que el de l’any anterior. A Assen, vaig veure i sentir que estava pilotant perfectament i crec que serà interessant aquí i serà un gran repte lluitar contra Pecco i Marc, que crec que seran realment forts. Però em sento confiat i fort, ja que la temporada passada va ser genial aquí perquè vaig guanyar tant l’Sprint com el diumenge, i sento que puc repetir-ho, així que veurem.”

Quant desitges enfrontar-te a Marc aquest cap de setmana?

“Espero amb ganes el repte i recordo que la temporada passada, abans de la cursa, vaig veure els seus vídeos a bord dels anys anteriors, així que crec que em va ajudar a guanyar la temporada passada, però no crec que ho faci aquesta temporada.”

FRANCESCO BAGNAIA (Ducati Lenovo Team)

És possible ser tan dominant aquí a Sachsenring?

“Ho intentarem segur, però l’any passat va ser una molt bona cursa el diumenge, però no vam tenir l’oportunitat de guanyar contra Jorge perquè en les últimes voltes va estar molt defensiu i em va ser difícil avançar-lo, així que va ser divertit. No estava al 100% l’any passat i tenia una mica de dolor després d’un accident a Le Mans, però recordo que el potencial era alt i crec que la nostra moto s’adapta perfectament a aquesta pista i que podem tenir una bona batalla de nou.”

Quines possibilitats creus que té Marc?

“Crec que té el potencial per lluitar per la victòria ja que sabem com de bo és en els circuits amb corbes a l’esquerra, així que crec que la competència serà alta i serà important entendre-ho el més ràpid possible, potser seguint-lo en alguna part del cap de setmana i veure què podem fer.”

MARC MÁRQUEZ (Gresini Racing MotoGP™)

És aquesta la millor oportunitat que tens per aconseguir la teva primera victòria amb Gresini?

“Ho veurem, les nostres prediccions són millors que les del dijous passat a Assen, però preveig que si puc tenir un cap de setmana perfecte amb un pas en la direcció correcta, aleshores potser tindré l’oportunitat de lluitar al davant amb aquests dos nois, que han estat un pas endavant i en el cas de Pecco dos passos endavant dels altres. Així que intentarem donar el nostre 100% i veurem. El fet que estiguem a Sachsenring m’ajudarà a tenir l’oportunitat de lluitar amb aquests dos nois.”

Creus que necessitaries donar la teva millor actuació a Sachsenring per vèncer aquests dos nois?

“Sí, és clar, vull dir, com he dit, si vull tenir una oportunitat, aleshores necessito pilotar perfectament com ho he fet en el passat. Però en el passat, quan arribàvem aquí, érem competitius a totes les pistes i després jo marcava la diferència, però ara ells són més ràpids a totes les pistes, així que veurem si tinc prou velocitat per lluitar amb ells, ja que no serà un cap de setmana fàcil com algunes persones han dit.”