En les últimes curses, Max Verstappen i Lando Norris estan tenint lluites molt interessants a pista, aportant un espectacle enorme

L’inici de la temporada 2024 va ser un monòleg de Max Verstappen, recordant a una part de l’any 2022 i tot l’any 2023. No obstant això, aquesta situació va canviar fa unes curses, amb l’equip McLaren millorant de forma increïble. Aquesta situació ha fet que Verstappen i Lando Norris es trobin a pista, regalant als espectadors lluites i entreteniment.

Gran Premi de Miami

Una nova vida. A Miami va haver-hi un canvi de tendència en la temporada, i Norris va ser capaç d’aconseguir finalment la seva primera victòria a la Fórmula 1. No hi va haver lluita entre el pilot neerlandès i el britànic, ja que el ritme de McLaren era bastant superior al de l’equip Red Bull.

Gran Premi de l’Emília-Romanya

Primera lluita real a pista. El que semblava una victòria fàcil per Verstappen va acabar sent un malson. El neerlandès va dominar durant la major part de la cursa, però en les últimes voltes va començar a queixar-se dels pneumàtics.

Norris va aprofitar aquesta situació per començar a retallar distàncies amb el pilot de Red Bull. En els últims instants, Norris estava molt a prop del neerlandès, a menys d’un segon. Tot i els esforços del britànic, li va faltar temps. A més a més, Imola no és el lloc idoni per avançar. Norris va acabar la cursa a set dècimes de diferència.

Gran Premi del Canadà

Cursa molt complicada per les condicions climatològiques. Verstappen es va mostrar molt sòlid, fent una gran cursa. Norris es va veure perjudicat per un cotxe de seguretat i no va poder diputar-li la victòria al neerlandès.

Tot i això, estava clar que la tendència d’inici de temporada havia canviat i McLaren estava molt igualat amb Red Bull.

Copyright: Red Bull Content Pool
Gran Premi d’Espanya

Norris, qui sortia des de la pole, va fer una mala sortida, fet que tant George Russell com Verstappen van aprofitar. A partir d’aquí, Norris va apostar per fer una estratègia diferent, allargant la seva aturada. Un cop realitzada, es trobava a més de 10 segons del neerlandès.

El britànic ho va donar tot i li va començar a retallar distància al pilot de l’equip de les begudes energètiques. No obstant això, la situació es va repetir durant la segona aturada i Norris no va poder amb Verstappen.

Finalment, Norris va acabar a una mica més de dos segons del seu rival directe, qui va controlar la cursa de forma magnífica.

Gran Premi d’Àustria

A la cursa sprint, Verstappen no va donar opció a McLaren. El seu ritme va ser molt superior. A la cursa principal, la història va ser molt diferent, vivint-se moments de molta tensió.

A l’inici, el neerlandès va començar a allunyar-se de Norris. Amb el pas del temps, el britànic va anar apretant cada cop més. A la volta 51, Verstappen va entrar a boxes amb 7 segons d’avantatge, però una mala aturada de Red Bull va canviar la situació de forma dràstica.

Norris estava molt a prop del neerlandès. Cada vegada ho estava més. No obstant això, no trobava ni el lloc ni el moment per realitzar l’avançament, mostrant-se molt dubitatiu.

A la volta 59, Norris es va posar per davant, però va haver de retornar la posició, ja que va anar per l’escapatòria. Instants després, al revolt tres, Norris es va tirar per l’exterior, situant-se lleugerament per davant. Verstappen no li va deixar l’espai suficient i es van tocar, provocant punxades en els dos monoplaces. La victòria va ser per a Russell.