La competició elèctrica, que ha adquirit enguany l’estatus de Campionat del Món, ha dut a terme tres jornades d’assaigs en el circuit mundialista

El Circuit de Barcelona-Catalunya continua immers en el món del motociclisme i, després dels assaigs del Mundial de Superbike, ara ha estat el torn del Campionat del Món FIM Enel MotoE. Tres jornades d’intensa activitat en territori català han servit per a donar per finalitzada la pretemporada de la divisió elèctrica promoguda per Dorna Sports.Aquesta temporada, la competició elèctrica ha trepitjat l’asfalt català repleta de novetats. La primera i més destacable és que ha adquirit l’estatus de Campionat del Món, ampliant el seu calendari a vuit rondes dobles i unint-se al pàdoc de MotoGP des de Le Mans fins a Misano. En aquesta ruta es troba també el Circuit de Barcelona-Catalunya. El primer cap de setmana de setembre, MotoE se citarà al Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP.

El certamen elèctric ha dividit els seus dies d’assaigs seguint la mateixa dinàmica: cinc tandes de 15 minuts cadascuna. Per la pista s’han pogut veure pilots de casa com el bicampió del certamen Jordi Torres, Tito Rabat, Miquel Pons, María Herrera, Mika Pérez o Héctor Garzó. Enguany, el Campionat del Món FIM Enel MotoE dona la benvinguda també a un nou fabricant, Ducati, que suma dos participants més a la graella.Després dels assaigs de Barcelona, el campionat elèctric està a punt per a donar el tret de sortida a la temporada 2023 en poc més d’un mes amb una temporada que es presenta més igualada i emocionant que mai.