Niccolò Antonelli i el seu company Tatsuki Suzuki han sumat doblet per l’equip Sic58 en una cursa al més pur estil de Moto 3. Celestino Vietti ha assolit la tercera plaça després d’un impecable cap de setmana. Aron Canet ha estat quart i ha arravatat el lideratge a Jaume Masià, que ha sofert una caiguda que l’ha deixat fora de la disputa.

El sol i el bon temps han acompanyat tot el gran premi. Eren les onze en punt quan el semàfor queia i els pilots de moto 3 sortien com bales, en una sortida ràpida però neta, sense cap mena d’incident. El pilot Tatsuki Suzuki ho tenia clar; volia situar-se en primera posició. No li ho han posat pas fàcil Vietti i Dennis Foggia. Els pilots del Sky Racing Team VR46 s’han col·locat per darrere del japonès.

La sortida del poleman no ha estat del tot bona. Lorenzo Dalla Porta no ha pogut mantenir la seva posició durant els primers metres i ha quedat per darrere de les motos de l’equip Sky, submergit dins del grup on es trobaven Antonelli, Aron Canet, Albert Arenas i Marcos Ramírez.

A pocs metres de finalitzar la primera volta, Gabriel Rodrigo ha caigut després d’un accident amb Albert Arenas. L’argentí no ha pogut reincorporar-se a la disputa i ha quedat fora sense cap clase d’opció. La bona sort tampoc ha acompanyat a Jaume Masià. El líder del mundial ha quedat fora de la prova a causa d’una caiguda a la corba 2, quan iniciava la segona volta. El pilot d’Algemesí ha hagut de passar per la clínica mòbil, on li han fet una revisió per descartar que no hi hagués lesió.

Gran part de la cursa s’ha vist marcada per el modus operandi típic d’una cursa a l’estil moto 3. Fins un total de dotze pilots es situaven al grup davanter, entre ells Marcos Ramírez, Aron Canet i Raúl Fernández. A falta de vuit voltes era el pilot de Conil de la Frontera, Marcos Ramírez, qui dominava la cursa. El seu company d’equip, Dalla Porta, el seguia. Suzuki també. El japonès tenia ganes de podi. Les coses s’han torçat pel pilot autòcton de Cadis, que ha hagut de acomiadar-se de la cursa després de tocar-se amb Antonelli. Raúl Fernàndez i Sergio García, patien un accident en aquesta mateixa volta, just a la corba batejada aquest darrer dijous amb el nom de Dani Pedrosa.

Durant l’última volta res estava sentenciat. Antonelli ocupava la primera posició, però el seguien de ben aprop Vietti, Kornfeil i Suzuki, grup on també es trobaven Canet i Arenas. Al final, ha estat Antonelli qui ha guanyat la quarta prova del mundial, seguit del seu company Suzuki. Vietti ha estat tercer. Canet ha assolit la cinquena plaça en una batalla amb Albert Arenas, i amb aquesta posició el pilot de Corbera s’ha col·locat primer en la lluita pel mundial, amb 58 punts. El segueix Antonelli, a només un punt. Jaume Masià queda desplaçat a la tercera posició, amb 45 punts. El pilot del Bester Capital Dubai haurà d’intentar retallar punts d’aquí a quinze dies, al circuit de Le Mans, que serà la cinquena cita de la temporada.