Bandera verda al circuit de Jerez que marcava l’inici de la Q1 a la categoria de Moto 3 al Gran Premi d’Espanya. Van ser els pilots amb pitjors resultats als lliures 3 del divendres qui van haver d’enfrontar-se als primers minuts de classificació. Els escassos 15 minuts per aconseguir fer-se un lloc dins de la Q2, van provocar que pilots com Masià, Fenati, Alonso López o Vicente Pérez sortissin amb determinació i tirant des del primer moment.

L’actual líder del mundial, Jaume Masià, semblava no acabar de trobar bones sensacions durant tot el cap de setmana. Tot i ser la quarta vegada en passar per la Q1 durant la temporada, el pilot d’Algemesí va saber col·locar-se a la Q2 i millorar posicions pel que fa a la sortida.

Durant la Q1, els registres no baixaven, però quan faltaven 2 minuts per acabar, la disputa per les primeres posicions es va veure renyida; Suzuki i Vietti ho tenien clar, volien fer-se amb la primera plaça. Suzuki va aconseguir mantenir-se i endur-se el cronometrat amb un 1:45.917, seguit de Masià i Migno, que han arravatat el temps a l’italià.

Pel que fa a la Q2, no va ser fàcil pels pilots baixar a un registre propi de rècord de pista. El vent regnava a l’últim sector, el més ràpid de tot el circuit. Canet va sortir com una bala, però aviat Rodrigo i Suzuki varen aconseguir treure-li el temps. A escassos sis minuts del final del cronometrat, la majoria dels pilots va decidir entrar al Pit Lane, fet que va provocar que la majoria s’ho jugues tot a dues voltes. La jugada només va sortir-li bé a Lorenzo Dalla Porta, que va aconseguir la seva primera pole position a la categoria amb un 1:46.011.

La primera fila es va completar amb dos pilots que havien passat per la Q1 prèviament: un sorprenent Susuki que es va quedar a tan sols 0.004 segons de l’italià i un impecable Vietti, a una diferència de 0.184 segons. Aron Canet no va córrer la mateixa sort, que va haver d’abandonar a dos minuts del final per un problema tècnic a la seva KTM.