En una de les curses més emocionants de Moto2 en els últims anys, Franco Morbidelli ha tornat a guanyar després de dues curses discretes. L’acompanyen al podi Luthi i Nakagami.

A la sortida, Thomas Luthi es va posar al capdavant amb Franco Morbidelli segon. No obstant això, en pocs revolts, el suís va caure fins a la quarta posició. Morbidelli liderava seguit de Miguel Oliveira i Takaaki Nakagami. Alex Márquez va remuntar fins a la cinquena posició en el primer gir. Excepte per una sortida de pista d’Axel Pons, va ser una sortida sense incidents.

En la volta 3, Oliviera va intentar superar a Morbidelli per l’interior, però es van tocar, van estar a punt de caure i es va consolidar el grup capdavanter, format per set pilots. Finalment, el portuguès va poder accedir el liderat poques voltes després. Qui també va arribar dalt va ser Mattia Pasini, que es va posar al capdavant. Mentrestant, Xavier Simeon, setè, anava quedant-se endarrerit del grup.

Cap al desè gir, la situació seguia igual, amb Nakagami al capdavant aquest cop. Ell, Pasini i Morbidelli estaven sent els més forts, amb Luthi quart. Márquez seguia sisè i no acabava de contactar amb els líders.

Van arribar les últimes 10 voltes i Nakagami havia obert una mica de distància sobre Morbidelli. Pasini i Oliveira van perdre una mica de ritme i eren cinquè i sisè respectivament. Márquez ja havia pujat a la quarta plaça i va arribar a tocar-se amb Luthi lluitant per la tercera. El líder del mundial va tornar a aconseguir al japonès i els dos estaven una mica separats de la resta.

Es va arribar als últims girs i els 6 pilots seguien tenint opcions de guanyar. Luthi era qui liderava ara. No obstant això, en la penúltima, Márquez va tornar a caure a la sisena plaça i va perdre una mica de ritme. Els altres 5 van arribar a l’última volta completament agrupats, però Luthi i Morbidelli estaven una mica per sobre. L’italià es va posar primer i va poder defensar-se del suís per tornar al camí de la victòria. Luthi va ser segon i Pasini va creuar meta, tot i que va superar a Nakagami saltant-se la xicana. L’italià va ser sancionat amb la pèrdua d’una posició, de manera que el japonès va pujar al podi. Completen el Top 10 Oliviera, Márquez, Simeon, Hafizh Syahrin, Fabio Quartararo i Pecco Bagnaia.

I així conclou el Gran Premi dels Països Baixos, Morbidelli prorroga el seu liderat a la general amb 148 punts, seguit de Luthi amb 136 i Márquez amb 113. La propera cursa del mundial es disputarà al circuit de Sachsenring, en tan sols 7 dies .