Will Power s’ha imposat, després de molts problemes, una mica de sort amb l’estratègia i unes últimes voltes excel·lents, en Pocono, davant d’un Newgarden que segueix regular i Rossi. La lluita pel títol segueix roent.

La cursa va arrencar i Takuma Sato va ser capaç de defensar la seva primera posició, però Tony Kanaan li va prendre el liderat abans del primer pas per meta. El japonès també seria superat al poc temps per Alex Rossi, Will Power, Charlie Kimball, Simon Pagenaud, Josef Newgarden i Max Chilton.

Per darrere, Hélio Castroneves i Ryan Hunter-Reay anaven remuntant llocs i no van trigar a accedir al Top 15. Tots dos van arribar a Sato, que perdia posicions de manera preocupant. En la volta 13, Rossi va accedir al liderat.

A la 23, Esteban Gutiérrez va patir problemes en el seu cotxe derivats d’un toc amb el mur al revolt 3. Una peça del seu vehicle va quedar en pista i es va mostrar la bandera groga. Tots van fer la seva primera parada, després de la qual l’ordre era Rossi, Power, Kanaan, Dixon i James Hinchcliffe. Gutiérrez es va retirar i Chilton, Kimball i Carlos Muñoz van tenir problemes en les seves parades.

A la 29 es va tornar a la verda i els Ganassi de Kanaan i Scott Dixon es van posar al capdavant, amb Hinchcliffe i Graham Rahal arribant al grup de cap.

Després d’un stint sense incidents, en què els líders s’anaven alternant les posicions, a la volta 56 va arribar la segona ronda de parades, després de la qual liderava Dixon. A la 67, Power va parar per canviar el seu aleró davanter.

El següent stint va tornar a desenvolupar-se sense res destacable, amb Rossi, Dixon i Hinchcliffe com els pilots més forts. A la 82, Dixon va iniciar una altra ronda de proveïments. En la seva parada, Hinchcliffe va atropellar una pistola i va perdre molt de temps i pràcticament tota opció de lluitar per guanyar. Després d’aquestes parades, Hunter-Reay va accedir al grup de cap i en la volta 100 es va posar al capdavant.

Va ser de nou Dixon, a la 111, que va parar el primer. A la 116 i mentre els líders paraven, Sebastian Saavedra va colpejar el mur i va provocar la segona sortida del Pace Car. Els que van parar amb la prova ja neutralitzada, entre els quals estaven Newgarden i Castroneves, van ser els més perjudicats.

La resalida es va donar a la 122 amb Kanaan posant-se en cap, però Rahal el va superar en la següent corba. Poc va durar la calma, ja que un incident forta entre Hinchcliffe i JR Hildebrand va provocar una altra groga. Tots dos pilots estaven bé.

La prova es va reprendre a la 133 i Rahal va conservar el liderat, seguit de Kanaan, que es va posar primer a la corba 3, i de Hunter-Reay. El de Ganassi i el de RLL van donar uns girs espectaculars, amb avançaments continus pel liderat.

Els pilots van tornar a parar cap a la volta 150 i Power va sortir al capdavant, amb una mica de distància sobre Dixon i Kanaan. L’última ronda de pit stops va arribar a la volta 177. Després d’aquestes parades, Power seguia al capdavant, seguit de Newgarden i Rossi. A la 198, Pagenaud va avançar a Kanaan per la quarta.

Malgrat que els quatre primers estaven junts, res va canviar i Power es va emportar la seva tercera victòria de la temporada. Segon ha estat un Newgarden que segueix al capdavant del campionat amb Rossi, molt sòlid, tercer. Completen el Top 10 Pagenaud, Kanaan, Dixon, Castroneves, Hunter-Reay, Rahal i Muñoz.

I així acaba la Pocono 500, amb Newgarden encara al capdavant de la general, amb 494 punts, el segueixen Dixon amb 476, Castroneves amb 472, Pagenaud amb 468 i Power amb 452. La propera ronda serà a Gateway, Illinois, la setmana que ve.