Mercedes ha presentat en un esdeveniment a Silverstone el W09, el seu nou cotxe per 2018 amb el qual Lewis Hamilton i Valtteri Bottas intentaran aconseguir el cinquè Muncial consecutiu per a les fletxes de plata.

Mercedes, equip i fabricant que ha dominat la Fórmula 1 des que els motors V6 Turbo híbrids van arribar a la categoria el 2014, ja té el seu nou cotxe per a tractar de perllongar el seu domini al llarg d’aquest 2018.

Es tracta del W09, la presentació oficial del qual està prevista per a les 13:10 del 22 de febrer, hora espanyola. No obstant això, l’equip ha realitzat un shakedown al circuit de Silverstone dues hores abans i ja s’han publicat imatges del monoplaça.

Malgrat que la qualitat de la imatge no és brillant, es poden apreciar els nous detalls en la decoració del Mercedes. La part superior és simplement gris, sense grans detalls, i les habituals línies blaves es troben a la part baixa del cotxe i són més fosques que en anys anteriors, amb algun detall negre.

L’aleta de tauró, evidentment, ha desaparegut, i l’halo ha fet acte de presència. A nivell aerodinàmic caldrà veure fotos més detallades per poder analitzar-lo en més profunditat.

En aquest shakedown, Bottas ha estat l’encarregat de conduir el nou cotxe al circuit britànic sota la pluja.

A la presentació oficial, han realitzat declaracions els dos pilots de l’escuderia i Toto Wolff:

“Primer, és un moment especial. Tot el treball i la dedicació tenen vida, i per això és un moment diferent. El més important és que es provi, funcioni, i així ha estat “, ha explicat Wolff sobre el shakedown.

2017 va ser un any complex per a Mercedes, tot i liquidar el campionat amb solvència. De cara a 2018, Wolff espera que el cotxe evolucioni, però que la competència continuï en pista.

“La F1 és el pinacle de l’esport motor, amb la competència molt atapeïda. Vam guanyar l’any passat, però ens va costar. A més, sempre costa evolucionar el cotxe sense perdre la velocitat pura del cotxe”, ha assegurat l’austríac.

Finalment, Wolff confia en el bon fer de Liberty Media. Òbviament, les expectatives aniran en augment, i com a participant i part del beneficiari dels diners de la categoria, Mercedes vol que hi hagi resultats.

“Els organitzadors ja porten un any al capdavant de l’esport, i ara tracta de fer realitat les idees: nous acords de patrocini, noves carreres. Veurem com va”, ha opinat el director esportiu de la marca.

Lewis Hamilton, per la seva banda, destaca el treball constant de l’equip per posar en pista el monoplaça. A més, destaca la seva voluntat de seguir competint. Especialment, ha esmentat a Billy Monger, pilot que va perdre les cames en un accident a la F4 britànica l’any passat.

“És un dia molt emocionant. M’agrada competir, és molt simple. Tinc molts amics que em motiven i inspiren, així com gent com Billy Monger, que m’inspira a seguir. Sempre vull millorar, i m’encanta treballar amb aquest equip “, ha comentat el tetracampió britànic. “La F1 mai dorm. Tot i no estar a TV ni competint, l’equip segueix treballant. Dies com avui em senten orgullosos. Avui és el dia en què he vist el cotxe al complet. És una obra d’art, i només hi ha dos pilots per pilotar-lo”.

El britànic recorda de nou que el d’avui és una simple prova, res a veure amb els tests de Barcelona ni amb les carreres. També té paraules per al monoplaça en si, al qual cataloga d’evolució directa del cotxe de l’any passat.

“Tinc moltes ganes de pujar-me al cotxe. Avui només és un shakedown, no és un test. L’any passat el cotxe va ser fantàstic, però hi va haver coses a millorar. Aquest és una evolució del cotxe de l’any passat, i és millor en cada un dels aspectes”, ha expressat de manera positiva Hamilton.

Finalment, el Halo ha tingut la seva secció en les declaracions de la roda de premsa. Hamilton no està molt content amb ell a nivell estètic, però creu que si és segur, ja n’hi ha prou.

“Ja hem provat el Halo un parell de vegades. L’equip ha fet el possible perquè quedi el més bonic. També li vaig dir a Toto que hi ha un espai extra per a patrocinadors. Sempre pensant en el futur! Per a mi, és una mica estrany, però així és la normativa. Crec que millorarà la seguretat amb això. Pesa bastant, i espero que el motor no pateixi per això “, ha fet broma Hamilton.

Valtteri Bottas ha estat l’últim a parlar, i com a bon finès, ha estat concís. Treball d’equip, el sentir-se especial en fer debutar el cotxe i també el Halo, al qual ja s’ha acostumat.

“El cotxe és especial, i és especial conduir-lo per primera vegada. He vist tota la feina que s’ha dedicat a això. Em vaig sentir bé quan vaig rodar, i les condicions són les habituals a Silverstone en aquesta època de l’any. M’he acostumat a Halo, encara que vist des de fora és una mica estrany”, ha expliat el finès.

Expresant poques paraules, Bottas està centrat en 2018 i en millorar. El que es va veure el 2017 va ser només el primer any del # 77 amb l’equip de Brackley, i aquesta temporada vol evolucionar, com el W09.

Vaig aprendre molt al 2017, i el meu objectiu al 2018 és utilitzar aquest aprenentatge per millorar les meves debilitats, especialment ser constant cursa a cursa. Hem treballat també en les debilitats del cotxe en certs circuits”, ha conclòs Bottas.

FOTO | Mercedes AMG Petronas