John McPhee s’ha emportat la victòria del Gran Premi de França de Moto3 en una cursa accidentada. El britànic sortia des de la Pole però ha hagut de lluitar per endur-se la seva segona victòria al mundial. Dalla Porta ha acabat en segona posició amb Canet, líder del mundial, tercer.

Després de diversos canvis de posició en els primers metres, Tatsuki Suzuki es va consolidar com el primer líder de la cursa després de la sortida. Li seguien Tony Arbolino, Ai Ogura i el Poleman John McPhee, que havia perdut 3 places. Per darrere, Sergio García es va tocar amb Filip Salac i se’n va anar a terra. Més endavant en el primer gir, Ogura va caure i la moto, descontrolada, va tornar al traçat i es va quedar al mig de la pista. Miraculosament, tots van poder esquivar la Honda i l’incident no va anar a més. A la segona volta, Darryn Binder també va caure després de tocar la moto de Celestino Vietti.

Al capdavant, s’havia consolidat un grup de set pilots amb Suzuki, Arbolino, Gabriel Rodrigo, McPhee, Andrea Migno, Lorenzo Dalla Porta i Aron Canet. En 8ª posició, rodant en terra de ningú entre dos grups i tractant d’arribar a les posicions capdavanteres, es trobava Marcos Ramírez. El gadità, no obstant, va caure al tercer revolt. Romano Fenati, que no estava tenint un bon cap de setmana, va entrar a boxes per retirar-se degut a molèsties en la cama derivades de l’accident de divendres.

El punt interessant de la cursa era ara la persecució del segon grup, que rodava molt més ràpid que els set primers i estava comandat per Jaume Masià. No obstant això, el valencià va ser penalitzat amb 2.2 segons per guanyar temps en una de les ‘chicanes’. Niccolò Antonelli, que era vuitè, va caure i Dennis Foggia va passar a ser el líder del grup perseguidor.

El grup capdavanter també es va reduir amb la caiguda de Suzuki, que va perdre el control de la moto al tercer revolt i Arbolino no va poder evitar la seva moto, de manera que van acabar tots dos fora de la cursa. McPhee era ara el líder seguit de Migno y Dalla Porta. El grup es va ‘tallar’ i Canet i Rodrigo van quedar una mica lluny mentre Kaito Toba, 6è i líder del següent grup s’apropava. Foggia també va caure.

A 3 voltes del final, Toba va superar Canet i Rodrigo i es va posar quart. El primer grup era ja de 6 pilots, amb Masià i Vietti liderant la persecució i arribant al grup, que sobtadament va esdevenir de 12 pilots. Masià va estar a punt d’anar a terra i tirar el seu company Migno. Aquest incident va obrir un petit forat entre Dalla Porta, McPhee, Toba i Canet, que eren els 4 primers; i la resta.

Canet va superar Toba en una maniobra molt al límit, que va estar a punt d’acabar amb els dos pilots fora. McPhee era el líder i així va seguir fins creuar la meta i proclamar-se guanyador del GP de França. El britànic aconsegueix la seva segona victòria al mundial des de Brno l’any 2016 i es reafirma després d’un inici de temporada complicat. Segon ha estat un Dalla Porta que aconsegueix un altre bon resultat i s’apropa a la lluita pel mundial, i Canet ha estat tercer. Completen el Top 10 Rodrigo, Migno, Toba, Vietti, Kazuki Masaki, Jakub Kornfeil i Raúl Fernández. Salac, 15è avui, aconsegueix el seu primer punt al mundial.

Canet es consolida al capdavant de la general amb la seva tercera posició i ja té 74 punts. En segona posició. Dalla Porta puja a la segona posició amb 60, seguit d’Antonelli amb 57, Toba amb 51 i Masià amb 49. La propera cita del mundial serà d’aquí dues setmanes, el 2 de juny a Mugello, seu del GP d’Itàlia.