Álex Márquez aconsegueix una gran victòria al GP de França. El de Cervera aconsegueix la primera victòria per un pilot espanyol a Moto2 des de la que va obtenir ell mateix al Japó l’any 2017. Navarro i Fernández es tornen a reafirmar com a homes forts de la categoria després de ser segon i tercer, respectivament, en una cursa en la que Baldassarri, el líder del mundial, s’ha caigut i no ha puntuat.

Jorge Navarro, que tenia la Pole, no va fer una bona sortida i va caure fins la tercera plaça. Thomas Luthi era el líder amb Álex Márquez segon. Al complicat tercer revolt Andrea Locatelli va patir una forta caiguda sense grans conseqüències. Xavi Vierge va superar Navarro per posar-se tercer.

A la segona volta, Lorenzo Baldassarri, líder del mundial, que anava 6è, es va caure i Mattia Pasini no va poder esquivar la seva moto. Tots dos estaven ara fora de la cursa. Jorge Martín, que era 11è, va ser sancionat amb un ride through per saltar-se la sortida. Els dos pilots del EG 0.0 Marc VDS van superar Luthi per posar-se primer i segon, amb Márquez al capdavant.

El grup capdavanter estava format per 6 pilots: Márquez, Vierge, Luthi, Navarro, Brad Binder i Simone Corsi. L’italià estava fent una gran cursa i havia arribat a les posicions de podi en superar Luthi. Més endavant també va superar Vierge. El grup havia canviat bastant, ja que, mentre Luthi s’enfonsava, Augusto Fernández arribava a la lluita pel podi.

La gran actuació de Corsi va acabar per terra, ja que va caure. Ara, quatre pilots espanyols ocupaven les 4 primeres posicions, amb Márquez líder, seguit de Navarro, Fernández i Vierge. Binder, 5è, es mantenia a prop dels pilots que el precedien mentre Remy Gardner tractava d’arribar a aquesta lluita que, de moment, era per la segona plaça, ja que Márquez tenia més d’un segon de marge. Per darrere, Sam Lowes i Somkiat Chantra van caure.

Van ser unes voltes accidentades, ja que també van quedar fora Bo Bendsneyder per problema mecànic i Steve Odendaal i Gardner per caiguda. Luthi era ara sisè. A partir d’aquí, la cursa es va estabilitzar. L’única lluita activa era la de Navarro i Fernández per la segona posició.

Arribat el final de cursa, Binder va superar Vierge per la quarta posició. Navarro i Fernández s’intercanviaven les posicions de manera constant, però va ser el valencià qui va acabar amb la segona plaça. Márquez es va fer amb la victòria, la primera des del GP de Japó de 2017, en una cursa en la que pràcticament no ha tingut rival. Navarro i Fernández han donat emoció a la segona meitat de la cursa i acaben segon i tercer, respectivament. Binder, Vierge, Luthi, Enea Bastianini, Marcel Schrötter, Iker Lecuona i Nicolo Bulega completen el Top 10.

Tot i la caiguda, Baldassarri es manté líder del mundial amb 75 punts. Li segueixen de prop Luthi, a 7 punts; i Navarro, a 11. Márquez és 4t a 14 punts i Schrötter cinquè a 19. La pròxima cursa serà el dia 2 de juny al Circuit de Mugello, que acull, com és habitual, el Gran Premi d’Itàlia.