Ja és aquí el MCL33, el cotxe destinat a posar fi al calvari patit per McLaren des que Honda va començar a subministrar als motors per a l’equip. Amb el pas a Renault, s’espera que l’escuderia de Woking, en què Fernando Alonso i Stoffel Vandoorne seguiran sent els pilots, pugui tornar a lluitar per les posicions destacades.

Les imatges del monoplaça sent descarregat a Navarra que es van filtrar ahir deixaven veure algun que un altre detall taronja. Sens dubte, molts anhelaven una decoració amb el taronja papaia com a color dominant, com el McLaren Honda Andretti d’Alonso a la 101ª edició de la Indianapolis 500. Efectivament, així ha estat, l’equip anglès ha presentat un cotxe taronja gairebé íntegrament, amb algun que altre detall blau fosc en els alerons. Una decoració senzilla però cridanera.

Destaca la presència de nous patrocinadors al cotxe, que es van anar anunciant al llarg de la pretemporada. Empreses com Dell, Petrobras o Kimoa, la marca de roba i complements propietat d’Alonso; són alguns dels nous logos que es poden veure al monoplaça. Evidentment, el logo d’Honda desapareix i deixa lloc al de Renault.

“El meu hivern ha resultat més curt del que és habitual,” ha declarat Alonso, que compaginarà el seu paper a McLaren amb la disputa del WEC amb Toyota. “Doncs ja he estat al cockpit en una cursa de 24 hores i en diversos tests amb sports cars. Dit això, realment tinc ganes de tornar a posar-me al volant d’un F1 per primera vegada en tres mesos. Veient el nou cotxe, em sento increïblement emocionat, però també aprensiu. Sé l’important que és aquest cotxe per a l’equip, i només espero que rendeixi tal com volem.”

“L’arribada d’un nou cotxe és sempre un dels moments més emocionants i tensos de la temporada.” Comenta Vandoorne. “Aquest és un cotxe important per a tots a McLaren, tots sabem exactament el que costa tenir èxit, i tots volem veure com rendeix quan comencem els tests la setmana que ve”.

Ara, només falta Force India per presentar el seu nou cotxe, previst per al diumenge 25 de febrer. Un dia més tard, el 26, començarà la temporada al Circuit de Barcelona Catalunya, en la qual els equips tindran vuit dies per posar a punt els seus cotxes per al GP d’Austràlia, que donarà començament a la temporada el proper 25 de març.