L’equip Williams Martini Racing ha confirmat el fitxatge d’Oliver Rowland com a jove pilot de l’escuderia per a la temporada 2018. El seu treball consistirà principalment en treballar al simulador de l’equip a Grove i pilotar el Williams FW41 en els tests de joves pilots.

Rowland ve de quedar, el 2017, tercer a la FIA F2, on va pilotar per DAMS i va ser capaç de guanyar dues curses i estar en la lluita pel títol fins a la part final del campionat, en la qual va ser una mica més irregular i va acabar fins i tot perdent el subcampionat davant Artem Markelov.

En aquest mateix any va ser també pilot de desenvolupament en l’equip Renault Sport F1, on va tenir l’oportunitat de pilotar un F1 de 2012. També ha realitzat tests amb cotxes de Red Bull i McLaren.

El britànic de 25 anys compaginarà aquest nou rol per al qual ha estat elegit amb la seva participació al Mundial de Resistència, on disputarà la temporada completa amb un LMP1 privat de l’equip CEFC TRSM Racing.

“Estic immensament orgullós d’unir-me a Williams Martini Racing com el seu jove pilot oficial,” va declarar Rowland. “És una oportunitat fantàstica per a mi i treballaré tan dur com pugui per ajudar a desenvolupar el cotxe aquesta temporada.”

“Williams és un equip britànic amb una fantàstica història que els fa ser un dels equips més respectats de la categoria.” Afegia el britànic. “Sempre he tingut l’ambició de ser part d’un equip de Formula 1 i estic molt emocionat per fer-ho amb Williams. Sempre han donat a joves pilots l’oportunitat de progressar així que ara és cosa meva donar una bona impressió i poder seguir creixent com a pilot.”

De moment, no hi ha indicis sobre quan podrá pujar al FW41 que pilotaran Sergey Sirotkin i Lance Stroll al llarg de la temporada, però tot indica que ho farà als tests de joves pilots, que l’any passat es van disputar a Hongria i Abu Dhabi.