Els dos pilots de McLaren i de Red Bull patiran una penalització per a la cursa d’aquest cap de setmana a Monza, a causa del canvi de nous components del motor, aprofitant les poques prestacions dels seus motors i així encarar amb fortalesa la cursa de Singapur.


McLaren i Red Bull, veient-se frenats per Honda i Renault, respectivament, es veuran encara més perjudicats en aquest Gran Premi d’Itàlia. No només per la deficiència de potència que pateixen els dos motors, sinó que també patiran una penalització per canviar nous components d’aquests. Així doncs, els dos pilots de cada escuderia es veuran retardats a la graella de sortida d’aquest diumenge, afegint-se a la penalització de deu posicions que ja es va anunciar que patiria Carlos Sainz.

A Red Bull, concretament, tant Daniel Ricciardo com Daniil Kvyat perdran un total de deu posicions cada un, en canviar el motor Renault del seu monoplaça, i d’aquesta manera evitar problemes mecànics majors durant la cursa de diumenge i, alhora, encarar amb més força i seguretat al GP de Singapur, on s’espera un fort potencial per part de l’equip tetracampió del món.

Així ho anunciaven ahir per part d’un component de Red Bull anònim a la revista Autosport: “Hem decidit penalitzar aquest cap de setmana amb dos cotxes per utilitzar el sisè motor. Ens hem quedat sense quilometratge en els motors que tenim i necessitem fer el que puguem per arribar a final d’any. Hem decidit fer-ho a Monza de forma tàctica perquè és un circuit on vas al màxim el 75% de la volta, per la qual cosa òbviament no anava a ser el nostre circuit més fort de l’any”.

D’altra banda, a McLaren sembla que no en van tenir prou amb les surrealistes 105 posicions de penalització que van patir al GP de Bèlgica. Així doncs, 15 posicions més de penalitat per l’escuderia de Woking aquest cap de setmana, concretament amb 10 per Fernando Alonso i 5 per Jenson Button, que han acabat de canviar nous elements del motor Honda, com Red Bull, per encarar amb més seguretat una prova tan determinant per a McLaren com serà la de Singapur.

Així doncs, el recompte de sancions fins aquest moment, s’espera que Carlos Sainz perdi 10 llocs, Fernando Alonso 10, Daniel Ricciardo 10, Daniil Kvyat 10 i finalment Jenson Button 5.