McLaren ha anunciat el fitxatge del pilot brasiler de Formula 2 Sergio Sette Camara com a pilot de desenvolupament i de proves per a la temporada 2019 de Formula 1.

L’equip amb seu a Woking comptarà a partir de la pròxima temporada amb Camara en el seu programa de desenvolupament. L’actual pilot de Formula 2 s’unirà com a pilot reserva a la escuderia McLaren de Formula 1, que estarà formada al 2019 per dos pilots també recent arribats a l’equip: Carlos Sainz i el seu actual company d’equip en el Carlin de Formula 2, Lando Norris.

Camara és actualment sisè a la classificació general del campionat mundial de Formula 2. Malgrat que aquesta temporada no ha pogut repetir la victòria que va aconseguir a Spa-Francorchamps el 2017, el nou fitxatge de McLaren ha aconseguit set podis i ha estat davant en la majoria de carreres.

El brasiler, que ja va pujar a un Formula 1 el 2016 quan formava part del programa de desenvolupament de Red Bull, es va mostrar satisfet per aquest nou pas endavant en la seva carrera. “Convertir-me en pilot de Formula 1 és el meu somni. Vull agrair a McLaren aquesta increïble oportunitat. El meu objectiu és integrar-me a l’equip i treballa el més a prop possible dels millors; escoltar, aprendre i ajudar al desenvolupament com a pilot”, va declarar Camara.

El director esportiu de McLaren, Gil de Ferran, creu que Camara és una gran incorporació per a l’equip: “Estem encantats de donar la benvinguda a en Sergio al programa Young Driver. Hem seguit les seves evolucions durant molt temps i creiem que és un jove talent molt prometedor amb un potencial real. Estem ansiosos per treballar amb ell i desenvolupar les seves habilitats com a pilot.

D’altra banda, encara no se sap què passarà amb un altre dels pilots júniors de McLaren, Nyck De Vries, que no ha desvetllat el seu futur. En las últimes setmanes s’havia especulat amb el seu possible fitxatge per Williams de la mà dels patrocinadors holandesos, però aquesta possibilitat s’ha descartat.