Faltaven 5 minuts per a l’inici de la carrera i tots els pilots estaven en graella parlant amb els seus enginyers per a l’estratègia de carrera. Els mecànics posaven la posada a punt a la moto.

Els comissaris decideixen declarar la carrera en sec, una temperatura de 18 º C, uns núvols que amenaçaven amb pluja.

Els pilots apostaven per pneumàtic tou roda davantera i mig roda del darrere.

La sortida va ser molt neta sense accident, Tito Rabat sortia cinquè i era quart molt a prop de el líder de carrera que era Mika Kalio. Maverik Viñales perdia una posició i el pilot alemany, Folguer es salt la sortida i haurà de fer un ‘drive-through’.

Tito Rabat tenia un gran ritme i es posava en tercera posició superant a Johan Zarco. Viñales era segon amb un gran ritme, Mika Kalio era primer amb un ritme inferior a Tito Rabat i Maverik Viñales. Agerter avançava a Johan Zarco que es col · locava cinquè.

West patia una caiguda en el revolt “Llevataps”. Viñales avançava a Mika Kalio al primer revolt, Agerter cap volta ràpida. Maverick liderava la cursa a mig segon de Mika Kalio.

Maverick Viñales obria un buit molt gran d’un segon i mig. Agerter es posava en segona posició i Johan Zarco és tercer. D’altra banda Tito Rabat i Mika Kalio tenien una bonica batalla però Mika Kalio poc a poc perdia temps.

Rabat poc a poc anava guanyant terreny es col · locava segon però hi havia una gran diferència entre Maverick Viñales i Tito Rabat.

Passaven les voltes i Rabat anava guanyant terreny a Maverick Viañales però no era suficient. Mika Kalio poc a poc anava perdent posicions i Tomas Lthi, Morbidelli i Agerter avançaven a Mika Kalio.

Faltaven 3 voltes per al final i Tito estava a 1 segon de diferència sobre Maverick Viñales, Tomas Luthi es col · locava quart i Morbidelli cinquè.

Maverick Viñales guanyava la cursa a Motorland Aragon seguit de Tito Rabat i Johan Zarco.