Faltaven 5 minuts per a l’inici de la carrera i tots els pilots estaven en graella parlant amb els seus enginyers per a l’estratègia de carrera. Els mecànics posaven la posada a punt a la moto.

Els comissaris decideixen declarar la carrera en sec, una temperatura de 19 º C, uns núvols que amenaçaven amb pluja.

Els pilots apostaven per pneumàtic tou roda davantera i mig roda del darrere.

La sortida, en sec, va ser vibrant i els avançaments es van succeir a totes les baralles del pilot. Dani Pedrosa va sortir prenent la primera posició, encara que va ser superat per Andrea Iannone i posteriorment per Marc Márquez. Jorge Lorenzo també va passar a Pedrosa en una primera volta molt moguda.

Després de donar el primer pas per meta, l’italià i el líder de MotoGP es les van tenir amb diverses avançaments que van afavorir a Lorenzo per enganxar-se a la seva roda. Iannoe es va quedar fora de carrera en caure en una de les zones ràpides del circuit de Motorland. Márquez, Lorenzo i Pedrosa van formar el trio de cap, però sense poder escapar encara de Valentino Rossi i Pol Espargaró, les dues Yamaha que venien apretant des del darrere. Andrea Dovizioso, amb la Ducati, tampoc perdia corda des de la sisena posició.

Marc, primer i sense Iannone molestant, va començar a marcar el ritme just quan Rossi donava l’ensurt de la jornada. En intentar passar Pedrosa va allargar la seva traçada fora de la pista i va anar a terra. El cop va ser fort i Valentino va haver de ser portat a la clínica mòbil en llitera, encara que en principi sense lesions greus.

Jorge Lorenzo va poder rodar més ràpid que en els entrenaments, i en la cursa de MotoGP GP Aragó 2014 va contenir Márquez sense deixar que el seu avantatge s’anés més enllà del mig segon. Per la seva banda, Pedrosa els seguia des de la tercera plaça a menys d’un segon.

Els tres pilots espanyols es van escapar, deixant a Dovizioso i Bradl a més de quatre segon. Una mica més enrere, Álvaro Bautista es batia per la sisena posició al costat dels germans Espargaró.

Jorge va prendre el comandament de la prova en aprofitar una traçada oberta de Márquez. L’amenaça de pluja va fer que el treball en els boxes s’intensifiqués i els mecànics van començar a preparar les motos amb configuració d’aigua per si les condicions meteorològiques canviaven.

A falta de dotze voltes, el pilot de l’Honda va recuperar la primera posició en la frenada del revolt un. En només tres parcials Márquez li va cinc dècimes, tirant molt fort just quan els comissaris van treure la bandera d’aigua. La pluja era molt feble i l’asfalt encara estava sec, de manera que ningú va entrar a boxes a canviar de moto.

Jordi no va perdre molt més terreny, i fins i tot va tornar a avançar al líder quan aquest va preferir baixar una mica el ritme i controlar la situació des de la segona posició. Dani Pedrosa, de moment, esperava la seva oportunitat en el tercer lloc.

Els dubtes que va ocasionar la pluja també van fer tallar a Lorenzo que va passar a ser tercer, i Dani es va llançar a l’atac posant primer amb set voltes per disputar. Pedrosa va assumir la responsabilitat de la carrera tirant tot el que la pista li permetia.

Mentre Lorenzo també entrava i la pluja creixia, Márquez va petir una caiguda i Pedrosa va anar a terra. Cada corba va ser un suplici per al líder que finalment va caure a falta de tres voltes, cometent el seu segon error consecutiu en les últimes dues carreres. Lorenzo es va posar llavors primer, amb Aleix Espargaró segon a quatre segons.