El pilot belga de BMW s’ha fet còmodament amb la victòria en una accidentada primera carrera en Nürburgring que s’ha hagut de parar per un fort accident. Edo Mortara ha estat segon i Pascal Wehrlein tercer.


 

En l’eixida, Lucas Auer va perdre moltes posicions i Maxime Martin va prendre el lideratge de la carrera. Però quan arribem a la tercera corba, Blomqvist va tocar Green, que va trompejar i va ser colpejat fortament per Molina. Timo Scheider també es va veure involucrat igual que Juncadella, qui va perdre moltes posicions per un toc posterior.

A causa del caos provocat per aquest incident, els comissaris van decidir parar la carrera per a retirar els cotxes i netejar la pista. La carrera es va acurtar a 30 minuts, i es va reiniciar darrere del safety car.

Quan la carrera es va rellançar, Martin va obrir buit ràpidament escapant-se de la resta dels pilots. Per darrere Spengler patia els atacs de Mortara i Wehrlein, que estaven just darrere d’ell. Ekström havia guanyat diverses posicions en l’eixida però no tenia ritme, i va ser superat per Da Costa.

A falta de 15 minuts per al final, Mortara es va llançar a per Spengler, superant-ho en la primera corba amb toc inclòs. Açò ho va aprofitar Wehrlein per a superar també el pilot canadenc de BMW.

Spengler tenia el cotxe prou danyat, i el grup perseguidor li va aconseguir. Götz va intentar avançar al pilot canadenc, però va perdre tracció i quan van arribar a la chicane, Rockenfeller l’estava intentant superar. Es van tocar ambdós pilots i va ser Rocky el que va eixir pitjor parat, perdent moltes posicions. Açò ho van aprofitar pilots com Wittmann per a escalar uns quants llocs.

El cotxe de Spengler estava molt danyat, i després de punxar una roda per culpa dels trossos de fibra que estaven solts, es va retirar. Gary Paffett estava rodant molt ràpid, i va superar a Wittmann, Götz i Auer per a col·locar-se quart.

Maxime Martin va guanyar còmodament la carrera, seguit de Mortara que escala a la segona plaça del campionat, Wehrlein que augmenta el seu avantatge, Paffett, Götz, Auer, Wittmann, Wickens, Da Costa i Ekström.

Mala sort per als pilots espanyols, Dani Juncadella ha acabat 17é i Molina s’ha hagut de retirar.

Demà tindrem l’antepenúltima carrera del DTM 2015, la classificació a les 10:55 i la carrera a les 13:35.