El pilot italià compartirà primera línia de graella amb Miguel Oliveira i el líder del campionat Danny Kent.


 

La sessió d’entrenaments classificatoris del Gran Premi Movistar d’Aragó de Moto3 ha finalitzat amb Enea Bastianini (Gresini Racing Team Moto3) al capdavant de la classificació amb un registre de 1’57.955. Miguel Oliveira (Red Bull KTM Ajo) i Danny Kent (Leopard Racing) l’acompanyaran en primera línia de graella en la cursa de diumenge.

Jorge Martín (Mapfre Mahindra Aspar), Jorge Navarro (Estrella Galicia 0,0) i Niccolò Antonelli (Ongetta-Rivacold) ocuparan la segona línia de graella, mentre que a la tercera estaran Alexis Masbou (SaxoPrint RTG), el pilot més ràpid de la FP3 matinal, Efrén Vázquez (Leopard Racing), i Philipp Oettl (Schedl GP Racing).

Després d’haver dominat Vázquez la tercera sessió d’entrenaments lliures, la definitiva classificatòria començava amb bones condicions ambientals, mostrant el termòmetre 21ºC en ambient i 34ºC a l’asfalt.

La sessió s’iniciava amb Bastianini primer, tot i que rodant encara a més d’un segon del millor registre de Vázquez a la FP3. El primer pilot a rodar en 1’58 era l’espanyol Navarro. Els temps baixaven ràpidament i a falta de 30 minuts del final Brad Binder era el primer amb un registre de 1’58.579. Només uns moments després Navarro rebaixava aquest temps a 1’58.526.

Oliveira ascendia a 17 minuts del final a la primera plaça amb un temps de 1’58.430. No obstant això, només un gir després el portuguès signava un 1’58.062, convertint-se així en la referència més ràpida del cap de setmana. Només instants després baixava de 1’58, aconseguint un 1’57.755 que millorava en mig segon el temps del següent classificat en aquest moment, Navarro.

En els últims compassos de la tanda, però, Batianini aconseguia el definitiu 1’57.755 i Kent ascendia fins a la tercera posició.

Entre la resta dels pilots espanyols Juanfran Guevara (Mapfre Mahindra Aspar) finalitzava dinovè, Isaac Viñales (RBA Racing) vintè quart, María Herrera (Husqvarna Factory Laglisse) vintè setena; l’hispà argentí Gabriel Rodrigo (RBA Racing Team) dues posicions per darrere i Ana Carrasco (RBA Racing) trenta-cinquena i última.

La cursa del Gran Premi Movistar d’Aragó de Moto3 començarà diumenge a les 11:00.