Franco Morbidelli està intractable. Quan sembla que no té opcions, l’italià ressorgeix i marca el seu millor registre en el moment clau. Ja va demostrarel  seu ritme en sec al matí i a la tarda, amb la pista totalment mullada, va aturar el crono amb un temps d’1:32.159 en el seu últim intent.

Franky‘ va marcar les diferències en un gran últim sector que li va permetre superar a Àlex Márquez, que ja es veia amb la Pole Position. El de Cervera es va quedar finalment a 0.253 del seu company, però experimenta un pas endavant respecte a la resta de sessions del cap de setmana.

El pilot local Sandro Cortese sortirà per primera vegada aquesta temporada en primera línia. Pilotarà amb l’ambició extra que li brindarà la seva afició.

Mattia Pasini va salvar el dia: havent perdut el ritme després de la seva caiguda en la primera sessió del cap de setmana, el veterà italià va rodar en posicions endarrerides, però a l’hora de la lluita per les posicions de graella, va treure la seva experiència per acabar quart.

La gran sorpresa del dia la va protagonitzar un gran Hèctor Garzó (Tech3 Racing) que va trencar totes les travesses. Pilotant en substitució de Xavi Vierge, va rodar, primer a roda de Morbidelli, i després en solitari per ser finalment 5è.