Marc Márquez ha aconseguit la pole position al Gran Premi de França. El pilot del Cervera ha assolit la primera posició just abans de sofrir una caiguda buscat en límit. Danillo Petrucci i Jack Miller han completat la primera línia, respectivament.

Durant les dues sessions classificatòries al circuit de Le Mans, els pilots no han topat amb les millors condicions de pista. Tots coincidien en què la pista és perillosa quan no està seca però tampoc mullada. Aquesta situació els ha acompanyat durant la Q1 i la Q2.

La primera sessió ha estat dominada per Valentino Rossi i Franco Morbidelli, que han assolit les dues úniques places que permeten seguir lluitant a la Q2 per les millors posicions. Els primers minuts han estat un descontrol; l’elecció dels pneumàtics era complicada. Un cop completada la primera volta, molts pilots han entrat al Pit Lane a canviar pneumàtics per adaptar-se a les condicions de la pista. Mals resultats per a Susuki; ni Àlex Rins, ni Joan Mir han pogut classificar-se i hauran de sortir molt endarrerits de cara a la cursa. Mala sort també per Johan Zarco. El pilot de casa haurà de remuntar moltes places per poder lluitar per una bona posició.

Durant la Q2, hem pogut comprovar un cop més que Marc Márquez és imparable. Després de la caiguda durant els lliures 4, el pilot de Repsol Honda sortia buscant el límit. Quan ja havia marcat el millor temps de la sessió (1’40.952) ha sofert una caiguda, que per sort, ha permès que es reincorporés a la sessió sense passar per box. Cap altre pilot ha estat capaç de batre el rècord que havia marcat Márquez. Danilo Petrucci ha estat segon sense massa complicacions. Jack Miller ha adquirit la tercera plaça de cara a la cursa. Tot i caure just després d’aconseguir el registre, cap altre pilot ha pogut treure-li. Andrea Dovizioso serà l’encarregat d’encapçalar la segona fila després de ser quart avui.

Jorge Lorenzo també ha estat un dels protagonistes de la jornada. Després de les millores d’ahir als lliures, el pilot sortirà des de la tercera línia. La vuitena plaça no és cap derrota tenint en compte que l’adaptació a l’Honda està sent tot un repte pel mallorquí. Tot el contrari pel que fa a Maverick Viñales. El pilot de Figueres, que havia marcat el millor temps dels lliures 3, només ha pogut assolir una onzena plaça.

Il Doctore també pot sentir-se satisfet per la feina feta avui. Tot i les condicions de la pista i tot i haver passat per la Q1, demà sortirà cinquè. El segueix Franco Morbidelli, que també ha estat prèviament a la primera sessió. Fabio Quartararo, el pilot de casa, no ha acabat de trobar les mateixes bones sensacions que lluïa ahir i sortirà 10è.