John McPhee ha aconseguit convertir-se en el primer pilot que s’endú la pole position després d’haver passat per la Q1. El pilot britànic ha marcat el millor temps durant la Q1 i ha mantingut el ritme a la segona sessió de la classificació al Circuit de Le Mans. La primera fila ha estat completada pel pilot italià Tony Arbolino i pel rookie Ai Ougura.

La sessió classificatòria semblava haver d’estar marcada per la pluja, però finalment no ha estat així. Durant la Q1 els pilots de la categoria inferior han rodat amb la pista un pèl mullada, però la Q2 ha estat en sec. Els millors temps de la primera sessió han estat per John McPhee, Marcos Ramírez, Makar Yurchenko i Sergio García. Els quatre pilots han passat a la següent sessió per poder lluitar per les primeres places de cara a la cursa.

No ha tingut tanta sort Jaume Masià, que encara dolorit per les contusions de la caiguda d’ahir, ha quedat en novena posició a la Q1. El pilot d’Algemesí sortirà molt endarrere, 21è, i haurà de fer una bona sortida per a lluitar per una bona posició.

La segona sessió a quinze minuts ha estat brillant pels quatre pilots que venien del primer cronometrat. Els pilots que han estat ràpids durant tot el cap de setmana han sorit amb ganes de seguir millorant; Arbolino ha estat segon, Ogura tercer i Susuki quart. La sorpresa del dia ha arribat quan John McPhee ha assolit la primera posició del cronometrat amb un 1:42.277. Cap dels seus rivals ha estat capaç de superar-lo. El pilot del Petronas Sprinta Racing ha batut el rècord de ser el primer pilot a passar de la Q1 a ser el poleman.

L’altra cara de la moneda arriba pels pilots que se situen a la part alta de la classificació del campionat. Aron Canet ha acabat 14è i Antonelli 7è. La bona sort tampoc ha acompanyat a Raúl Fernández i Sergio García; havien aconseguit una vuitena i desena plaça però han sofert una penalització de 12 posicions per conducció irresponsable a l’FP2 de divendres. Pel que fa a la resta d’espanyols, Marcos Ramírez sortirà en sisena plaça, Albert Arenas 16è i Alonso López 19è. Per altra banda, Vicente Pérez tampoc no acaba de trobar bones sensacions; de cara a la cursa sortirà en vint-i-cinquena posició.