Lewis Hamilton ha aconseguit la victòria en la cursa número 1000 de la Formula 1. El britànic ha superat el seu company Bottas en una cursa força mancant d’emoció i en la qual Mercedes ha dominat sense rival. Vettel ha estat tercer en una cursa complicada per Ferrari, amb inexplicables decisions estratègiques.

Abans del començament de la cursa, Max Verstappen i Robert Kubica van fer una virolla durant la volta de formació. Tots dos van poder continuar sense conseqüències. La cursa va començar i Lewis Hamilton va superar Valtteri Bottas per posar-se al capdavant de la cursa. Darrere d’ells, Charles Leclerc també va posar-se per davant del seu company, Sebastian Vettel, i era tercer.

Per darrere, Sergio Pérez va guanyar 4 posicions en la sortida, de la 12ª a la 8ª. El primer incident va arribar quan Daniil Kvyat es va tocar amb Carlos Sainz i, posteriorment, amb Lando Norris, que va poder continuar tot i enlairar-se. Tots dos McLaren van haver d’aturar-se per reparar els danys. El rus va rebre un Drive Through per l’incident.

Al grup capdavanter, els Mercedes s’anaven distanciant dels Ferrari mentre Vettel pressionava el seu company d’equip. L’alemany era més ràpid que Leclerc, però no era capaç de fer l’avançament. A partir de la volta 8, diversos pilots van començar a aturar-se en boxes. Cap dels 6 primers, no obstant, ho va fer.

A Ferrari, el ritme superior de Vettel va fer que l’equip decidís fer que Leclerc el deixés passar per tal d’apropar-se a Bottas. L’alemany, no obstant, començava a patir amb els seus pneumàtics i no acabava de separar-se del seu company ni d’apropar-se al finès de Mercedes. Per darrere, el Red Bull de Max Verstappen es trobava cada cop més a prop del monegasc. L’holandès, no obstant, va aturar-se abans que els Ferrari, que van haver de respondre per evitar un ‘undercut’. Vettel va continuar per davant de Verstappen. Nico Hülkenberg es va retirar amb problemes mecànics.

En sortir Vettel de boxes (Leclerc no es va aturar, el van assignar una estratègia alternativa), Verstappen va intentar superar-lo en pista, però no va poder tot i una temptativa de maniobra arriscada a la frenada del revolt 14. En la volta 21, Bottas es va aturar i va mantenir la posició. Hamilton el va seguir una volta més tard. Leclerc també va fer la seva aturada i va tornar a pista cinquè, a 11 segons de Verstappen.

A partir d’aquest moment, la calma va regnar en la cursa, amb algun canvi de posició en la zona mitja de la taula, però cap acció excessivament rellevant. Leclerc va anar retallant el marge que tenia Verstappen i, quan aquest era de menys de 3 segons, l’holandès es va aturar. Ferrari va respondre aturant Vettel, moviment que va provocar que els dos Mercedes també s’aturessin.

Ara, l’ordre era igual, amb l’excepció que Leclerc era segon entre els dos Mercedes i amb uns pneumàtics força castigats. Bottas, per tant, no va tardar a recuperar la segona plaça. Vettel també va arribar a la posició del seu company, que va acabar fent la seva segona aturada. El monegasc va tornar a pista cinquè després d’un problema en l’aturada, a 15 segons de Verstappen. Kvyat va abandonar per problemes mecànics.

Arribat el final de la cursa, res no havia canviat i pràcticament totes les posicions de punts estaven consolidades. Totes excepte l’última, la desena, ja que Romain Grosjean s’apropava ràpidament a un Alex Albon que havia arribat a ser desè després de sortir des del Pit Lane. Leclerc va reportar problemes en la caixa de canvis, però l’equip va afirmar que no hi havia cap problema. Norris es va retirar.

Pierre Gasly, que va fer tota la cursa en sisè lloc i sense involucrar-se en cap lluita, va aturar-se en la volta 54 per tal d’aconseguir la volta ràpida. El francès tenia 35 segons sobre Daniel Ricciardo, de manera que va conservar la posició. La jugada va funcionar i el de Red Bull es va assegurar un punt més.

Hamilton es va endur la victòria de la cursa nº. 1000 de Formula 1 després de superar Bottas a la sortida. El finès ha estat segon i les fletxes platejades ja porten 3 doblets en les 3 primeres curses. Vettel acaba finalment tercer i puja al podi per primer cop aquesta temporada. Verstappen s’intercala entre els dos Ferrari gràcies a la mala estratègia que ha patit un Leclerc que s’ha de conformar amb la cinquena plaça.

Gasly ha acabat sisè després de fer tota la cursa en terra de ningú i s’endú el punt de la volta ràpida. Ricciardo ha acabat com el millor dels ‘mortals’ amb una setena plaça, els seus primers punts amb Renault. Pérez ha pogut mantenir-se vuitè després de la gran sortida que va realitzar. Kimi Raikkönen, novè, segueix sent l’únic pilot, apart dels 5 primers, que ha puntuat en els tres curses. Albon aconsegueix l’últim punt en una gran remuntada.

Aquests resultats deixen Hamilton al capdavant del mundial amb 68 punts. Bottas és segon amb 62, seguit de Verstappen, molt allunyat, amb 39. El segueixen els Ferrari, amb Vettel quart amb 37 punts i Leclerc cinquè amb 36. Gasly ja és sisè amb 13 punts. La propera cursa serà d’aquí dues setmanes, el 28 d’abril a Bakú, seu del Gran Premi d’Azerbaidjan; una cita que, en els darrers dos anys, ha estat de les més emocionants de la temporada.