L’actual campió del món, acaba contracte a final de temporada i els rumors sobre un possible canvi entren en acció.


Marc Márquez i Dani Pedrosa han estat aquest dijous en un esdeveniment organitzat per Repsol, patrocinador oficial de l’equip Honda. Després d’aquest, els pilots han respòs a les preguntes i Márquez, s’ha enfrontat a les qüestions sobre el seu futur. El d’Honda acaba contracte a finals de 2018, és a dir, en acabar la temporada.

El campió del món responia això: “Cada any sembla que les renovacions van més ràpid. Amb Honda hem començat a parlar, a tocar temes, però tampoc hi ha pressa. La meva prioritat era començar la pretemporada, trobar-me bé amb la moto, veure quines millores hi havia i veure que la fàbrica havia complert”, comentava el Marc.

Amb els primers tests de pretemporada realitzats al circuit de Sepang, on es va poder veure una Honda molt constant i a un alt nivell, el més lògic seria pensar en una més que probable renovació amb l’escuderia que el va pujar a la categoria reina. Aquesta opció agafa més força després de la renovació de Maverick Viñales per Yamaha i l’objectiu de Ducati de perllongar els contractes de Jorge Lorenzo i Andrea Dovizioso.

Potser la moto de Valentino Rossi, qui no ha confirmat tampoc la seva renovació, seria una altra de les opcions plantejables al pilot espanyol. Encara que potser, el destí més atractiu seria Ducati, per projecció i creixement mostrat en aquests dos últims anys. Márquez fa llargues al tema i deixa la porta oberta a tota opció: “Sempre em centre en el mateix, en trobar-me esportivament a gust i veure que Honda segueix treballant. A partir d’aquí hem començat a parlar, però tinc també de saber escoltar altres fàbriques ja sigui Ducati, KTM, Yamaha i altres”.

Márquez, tot i jugar amb totes les opcions, té preferència pel seu actual equip: “Normalment quan fas un canvi és per buscar una motivació externa, per trobar-te millor o per aconseguir millors resultats. A mi, motivació no em falta i els resultats estan venint, així que no tinc la necessitat, encara que he de valorar totes les opcions. De moment només he parlat amb Honda “, deia el pilot d’Honda que afegia:”Jo busco el millor esportivament per a mi. Sempre he dit que Honda seran els primers als que escolti i tindran prioritat en tot moment perquè el cos m’ho demana i el cor també, finalitzava el campió del món.