El pilot danès Kevin Magnussen va arribar a la Fórmula 1 al començament de l’era híbrida de la mà de McLaren, el 2014, al costat de Jenson Button com a company de garatge. Una era que qualifica de molt inestable en relació a l’escuderia britànica però que no obstant això, aplaudeix l’actual consistència i capacitat de treball de Haas.

Segons explica el propi pilot, els seus inicis en l’alta competició automobilística no van ser gens fàcils. Els directius de l’equip estaven constantment en guerra entre ells i això va fer que el pilot perdés la consistència, segons explica, un cop va arribar a l’equip. La pressió i l’inici d’una cursa d’errors va ser un punt d’inflexió, i molt crític, per al conjunt anglès.

“Va ser un començament molt inestable per la meva carrera de Fórmula 1. Tenia un gran impuls abans d’arribar a la Formula 1 i el vaig perdre una vegada que vaig arribar. L’equip McLaren amb el qual vaig arribar era molt inestable i els gerents estaven barallant-se. La pressió va ser enorme, ja que sabíem que tot estava entre nosaltres i Jenson, vam començar a cometre errors i vam començar a estar tensos i no vam poder tenir rendiment òptim.”

Aquesta ratxa de mala sort va comportar que el danès marxés de l’escuderia que el va acollir per estrenar-se a la Fórmula 1; donant-se pas a si mateix a una nova etapa: Renault. No obstant això, l’escuderia francesa va ser més del mateix per al pilot. Cadència de motivació i suport; un fet vital per a què un pilot sigui capaç de marcar bons resultats.

“No tenia el suport que necessitava allà. Encara crec que vaig fer una bona feina, però ells ja havien decidit des del principi que jo no era l’home adequat per a ells.”

Però no tot és negre i, segons la dita, a la tercera va la vençuda. Magnussen va decidir incorporar-se a les files de Haas on, sembla ser, ha trobat l’estabilitat, motivació i suport que necessita. Magnussen sent un gran agraïment a aquesta nova oportunitat i lloa el compromís i qualitat de l’escuderia americana.

“Crec que mostra la qualitat de l’equip. Poden prendre decisions i són capaços de comprometre i donar instruccions, és una fortalesa real de l’equip. No tenen baralles a la part superior ni diferències d’opinions. Amb mi, van acordar que jo era el tipus de pilot amb el qual els agradaria comprometre i ho van fer.”

Finalment, el danès ha sortit del pas explicant que la renovació amb l’equip és una cosa que no el preocupa massa però que no obstant això considera que no està tan lluny de ser signada.

“No crec que hi hagi cap pressa i no crec que es faci massa tard. No és una cosa per la qual estigui estressat.