Males, i conscients, notícies per al de Talavera de la Reina. Álvaro Bautista, pilot de l’Àngel Nieto Team, va parlar després del Gran Premi d’Àustria als micròfons de la Cadena Ser per al programa El Larguero. Va ser el mateix pilot de 33 anys que va explicar que les seves possibilitats de seguir a MotoGP l’any que ve eren inexistents.

Sembla ser que la decisió ja està presa i que l’opinió del pilot poc s’ha tingut en compte. I és que Álvaro Bautista porta tot un any de nervis i incertesa després d’esperar durant diverses carreres la decisió de Dani Pedrosa per poder plantejar-se, o saber, què seria d’ell en el mundial de MotoGP.

“Tinc un 0% d’estar l’any que ve en una cursa de MotoGP. Impossible no hi ha res, però molt molt difícil si, no depèn de mi. La persona que ha de triar el ho té bastant clar.”

Segons explica Álvaro Bautista, a MotoGP ja està tot venut i repartit i ell, al costat d’altres pocs pilots, és dels gairebé clars i oficials nominats a abandonar la graella de MotoGP. En aquest cas, Álvaro Bautista deixaria a la seva esquena una trajectòria de 17 temporades al mundial de les quals 9 han estat en la categoria reina.

A més cal recordar que estem parlant també d’un campió del món ja que el 2006 va aconseguir aixecar la copa de número 1 de la categoria de 125cc.

Malgrat aquest cop dur, Álvaro Bautista també va explicar que si la decisió definitiva passa per abandonar MotoGP, té diferents ofertes a la mà per poder decidir. Una cosa que, segons va explicar ell mateix, farà un cop el Gran Premi d’Àustria hagi passat i pugui reprendre una mica la calma.

No obstant això s’especula que no necessàriament haurà d’abandonar el mundial. La possibilitat de seguir al màxim entreteniment de les dues rodes passa per accedir a ser pilot de Moto2; cosa que diferents pilots ja han fet en el passat per, fins i tot, convertir-se en campions de la categoria. Un exemple d’això és Toni Elias. Però sembla que aquest plantejament no és el que més atrau al de Talavera.

No m’he plantejat baixar a Moto2, tinc ofertes i de Superbike, però fins a dia d’avui no m’he plantejat altra cosa que no sigui MotoGP, a partir d’aquest cap de setmana veuré les opcions i veure què em motiva.

Finalment, Álvaro Bautista va explicar que Ducati li ha ofert un lloc de provador però que, igual que la resta de possibilitats, encara no ha pres una decisió fixa.